Završena rekonstrukcija Njegoševog parka i gradnja prve faze šetališta u Moraču | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Završena rekonstrukcija Njegoševog parka i gradnja prve faze šetališta u Moraču

Njegošev park u Podgorici svečano je otvoren večeras uoči Dana Glavnog grada nakon višemjesečne rekonstrukcije.

Foto:PG biro
Foto:PG biro

Gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima i delegacijama Grada Rijeke i Grada Moskve koje borave u Podgorici, večeras je ozvaničio završetak radova na izgradnji šetališta uz Moraču i uređenju Njegoševog parka.

On je naglasio da je zadovoljstvo veće što u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice, Glavni grad sugrađanima predaje na upotrebu potpuno rekonstruisan Njegošev park, najznačajniju i u emotivnom smislu najvredniju zelenu površinu koju Podgorica ima, a u isto vrijeme i prvi dio buduće promenade uz rijeku Moraču.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

„Ovo je nešto o čemu su maštale generacije, nešto o čemu smo dugo govorili i nešto što smo na kraju krajeva i obećali našim građanima unazad tri godine. Vjerovatno neću pretjerati ako kažem da je ovo možda i najljepši trenutak tokom mandata ove gradske uprave“, naglasio je Vuković, dodajući da su reakcije fantastične, što je očekivano, imajući u vidu da ova dva projekta definitivno mijenjaju lice Podgorice.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Vuković je posebno zahvalio svim ljudima koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu, prije svega društveno odgovornim kompanijama koje su finansijski podržale realizaciju ovog projekta i to kompaniji Bemax koja je izvela gotvo kompletne građevinske radove, izgradnju šetališta i dobar dio zemljanih i drugih radova u parku, vrijednosti 515.000 eura. Gradonačelnik je zahvalio i partnerima iz Erste banke, koji su finansirali nabavku novog mobilijara u parku u vrijednosti od 45.000 eura, dok je ostatak novca, do 990.000 eura koliko iznosi vrijednost ovog projekta, obezbijedio Glavni grad.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

„Ogromna zahvalnost našim herojima iz privrednog društva Zelenilo, koji su ove godine potpuno zasluženo dobili Nagradu 19. decembar. Oni su iznijeli najveći teret ovog projekta, osim njih tu su i kolege iz Komunalnih ulsuga i Agencije za stanovanje koji su park dodatno oplemenili sadržajima. Mislim da je ovo uspjeh ne samo gradske uprave, nego i veliki uspjeh svih ljudi koji žive u Podgorici i koji vole naš grad“, zaključio je Vuković uz poruku da uživamo u novim sadržajima, ali i da sačuvamo ono što smo večeras svi dobili.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Jovana Vuksanović je ispred kompanije Bemax istakla da je realizovan još jedan projekat sa Glavnim gradom, uz pomoć vrijedne donacije kompanije Bemax, u iznosu od preko pola miliona eura. „Izgradili smo šetalište uz Moraču, od plaže Galeb do stepeništa ispod mosta Blaža Jovanovića i adaptirali Njegošev park i time je Podgorica danas dobila još jednu javnu, interaktivnu, površinu sa svim pratećim sadržajima“, kazala je Vuksanovič i naglasila da će Bemax nastaviti da, kao društveno odgovorna kompanija, pomaže da lice Podgorice i Crne Gore izgleda sve ljepše, te najavila nove donacije i projekte.

Predstavnik Erste banke Danilo Bigović je kazao da ovaj projekat predstavlja početak lijepog partnerstva sa Glavnim gradom.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

„Erste banka se trudi da bude odgovoran član društva i da kroz podršku ovakvim projektima doprinese poboljšanju kvaliteta života njenih klijenata“, kazao je Bigović i istakao da se nada da će građani Podgorice uživati u novim sadržajima Njegoševog parka i šetališta uz Moraču.

Podsjećamo, šetalište uz Moraču će biti pristupačno i licima smanjene pokretljivosti i licima sa invaliditetom, te je u toku izrada projekta za kose stepenišne platforme. Napominjemo da navedeni elementi izrađuju namjenski za stepeništa na kojima se postavljaju u skladu sa dimenzijama i oblikom istog. Zbog nepravilne forme stepeništa, prilagođene uslovima terena, nije bilo moguće na osnovu crteža iz glavnog projekta šetališta izraditi platformu.

Foto: PG Biro

Kao što je i ranije najavljeno, realizacija projekta izgradnje šetališta uz Moraču se nastavlja. Pribavlja se neophodna dokumnetacija za projektovanje druge faze šetališta, a prostiraće se od plaže Labud do mosta Milenijum.

Foto: PG Biro