Završena izgradnja nove saobraćajnice u Piperima vrijedna pola miliona eura | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Završena izgradnja nove saobraćajnice u Piperima vrijedna pola miliona eura

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i ministar odbrane Predrag Bošković obišli su danas završene radove na izgradnji puta u selu Đurkovići, u Piperima.

Ovaj projekat je realizovan zahvaljujući uspješnoj saradnji Glavnog grada, Ministarstva odbrane, odnosno Vojske Crne Gore i kompanije “Bemax”.

Gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo što je još jedan važan projekat za Pipere i Glavni grad uspješno priveden kraju.

“Dobili smo jednu modernu saobraćajnicu dužine 3 km, širine 5,5 metara i ukupne vrijednosti 500.000 eura. Učešće Glavnog grada je 250.000 eura, a naši prijetelji iz Ministarstva odbrane, odnosno Vojske Crne Gore su nam pomogli, kao i mnogo puta do sada, i njihov ulog u realizaciju ovog projekta iznosi 90.000 eura. Doprinos kompanije Bemax koja nam je mehanizacijom pomogla da ovaj važan posao u kratkom roku privedemo kraju iznosi 160.000 eura“, istakao je Vuković.

Dodaje da realizacija ovog projekta predstavlja nastavak plodonosne saradnje sa Vojskom Crne Gore, zahvaljujući kojoj je na teritoriji glavnog grada u proteklih nekoliko godina izgrađeno na desetine kilometara novih puteva.

Vuković je iskazao posebno zadovoljstvo što su upravo Piperi dobili jednu modernu saobraćajnicu.

“Drago mi je još više kada znam da se na teritoriji Pipera trenutno realizuje niz važnih infrastrukturnih projekata koji će rezultirati podizanjem kvaliteta života judi koji žive u ovom kraju. Pri kraju je izgradnja vijadukta, jednog vrijednog infrastrukturnog projekta koji se realizuje u sklopu rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu. Intenzivno se radi na unaprjeđenju elektro energetskog sistema u ovom kraju, a za nas je vrlo važno što je Vodovod priveo kraju izgradnju potpuno novog  sistema u selima Gole strane i Ravni Laz“, saopštio je Vuković.

Naglašava da je riječ o investiciji čija vrijednost iznosi preko 150.000 eura, a zahvaljujući kojoj će oko 80 domaćinstava dobiti pristup gradskom vodovodu.

Gradonačelnik se zahvalio gradskom preduzeću Putevi d.o.o na dobro odrađenom poslu, partnerima i prijateljima iz mjesne zajednice, kao i svim vrijednim dobrim ljudima ovoga kraja i istakao da će Glavni grad i u narednom periodu pratiti razvojene potrebe Pipera i da će se saradnja sa Vojskom Crne Gore i Ministarstvom odbrane nastaviti i u narednim godinama.

Ministar odbrane Predrag Bošković je izrazio zadovoljstvo što je saradnja između Glavnog grada, Vojske Crne Gore i mještana ovog kraja, kao i u svim djelovima grada, funkcioniše na najbolji mogući način.

“Prije nekoliko godina smo krenuli sa značajnim investiranjem u inženjerisku četu Vojske Crne Gore, a danas je ta četa opremljenija i ljudstvom, ali i osnovnim  sredstvima da može uspješno da odgovori značajnom broju zadataka, izazova u svim djelovima naše države“, istakao je Bošković.

On je saopštio da se već danas kompletna mehanizacija Vojske Crne Gore seli na četiri lokacije na sjeveru Crne Gore.

“Bićemo prisutni u Gusinju, Petnjici, Bijelom Polju i Pljevljima. Sve ovo što Vojska radi ne bi bilo moguće bez dobre saradnje sa lokalnim stanovništvom. U ovom projektu imali smo konkretnu podršku predstavnika mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Stojanovićem i sigurno da se na ovome nećemo zaustaviti kada je u pitanju mjesna zajednica Piperi“, saopštio je ministar odbrane, dodajući da na ovom području postoji još projekata koji se mogu realizovati uz pomoć vojske i da će se uspješna saradnja Glavnog grada, ministarstva odbrane i lokalne zajednice nastaviti i u narednom periodu.

Predsjednik mjesne zajednice Piperi Rajko Stojanović uputio je zahvalnost Glavnom gradu, Ministarstvu odbrane i kompaniji “Bemax” koji su uspješno realizovali ovaj veoma značajan projekat za građene Pipera.