Završava se pristupna saobraćajnica Bemax Areni vrijedna više od 250.000 eura | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Završava se pristupna saobraćajnica Bemax Areni vrijedna više od 250.000 eura

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i izvršni direktor kompanije “Bemax” Veselin Kovačević obišli su danas završne radove na igradnji pristupne saobraćajnice “Bemax Areni” i tom prilikom izrazili zadovoljstvo kvalitetom i tempom izvedenih radova.

“Danas smo na gradilištu buduće saobraćajnice koja će povezati plato između Hotela „Podgorica“ i otvorenog bazena u okviru SC „Morača“ sa Bemax Arenom, nekada malom salom Sportskog centra. To je obaveza koja je preostala, nakon što smo, uoči 21. maja, svečano otvorili taj velelepni sportski objekat, a što je bio rezultat rada sa Košarkaškim savezom Crne Gore i kompanijom „Bemax“. I ova saobraćajnica, konkretno, je donacija KSCG i opet imamo zadovoljstvo što za partnera, u smislu izvođenja radova imamo kompaniju Bemax. Naizgled mala, ona je vrlo važna jer omogućava servisiranje tog objekta koji ima značajan kapacitet u smislu dostupnosti za različita vozila, mogućnost evakuacije većeg broja ljudi. Na ovaj način mi otvaramo i plato iznad rijeke Morače, đe ćemo na proljeće dobiti još tri terena za košarku i basket i na taj način u potpunosti zaokružiti priču o jednom modernom sportskom kompleksu, koji već danas imamo u samom srcu Podgorice“, istakao je gradonačelnik Vuković.

Dodao je da, nakon što kompanija Bemax zavši radove na izgradnji ove veoma značajne saobraćajnice, čija vrijednost zbog kompleksnosti samog projekta prevazilazi 250.000 eura, ostaje da se obloži potporni zid u dužini od 80 metara, koji se trenutno radi prema rijeci Morači, moračlim oblutcima kako bi se taj dio saobraćajnice i ambijentralno ukliopio na liniji onoga što je vanjski izgled i Hotela Podgorica, kao jednog od najznačajnijih arhitektonskih obilježja glavnog grada i jednog dijela Bemax Arene.

“Treba reći i to da mi u Glavnom gradu imamo ambiciju, a nadam se da će se u perspektivi steći neophodni finansijski i drugi preduslovi, da sa platoa pored Arene izgradio pješački most da bi se povezao ovaj dio grada i sportski kompleks sa Starom varoši. Na taj način mi ćemo dobiti jednu novi promenadu kroz srce Stare varoši, vratiti život u taj dio grada, omogućiti i njegovu ekonomsku revitalizaciju i u tom smislu želim da kažem da Agencija za izgradnju i razvoj Podgoice vrijedno radi na projektu tog budćeg mosta i računamo da ćemo u narednih pola godine znati koja je najbolja lokacija, koliko će projekat koštati, a onda će u narednom periodu Podgorica dobiti još jedan most i još jedan novi simbol”, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Kovačević je kazao da je kompanija Bemax prepoznala značaj i ovog projekta i kao društveno odgovorna kompanija izašla u susret i pristupila izvođenju radova, u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore.

“Radi se o saobraćajnici dužine 153,19 metara, sa dvije kolovozne trake širine po 2,75m i odgovarajućom rasvjetom i svom pratećom infratsrukturom. Radi se o naizgled maloj saobraćajnici, ali ona je za izvođenje veoma komplikovana, jer su se morale odraditi i potporne konstrukcije i u jednom veoma kratkom roku od ukupno 15 dana, ova će saobraćajnica biti izgrađena i puštena u upotrebu“, saopštio je direktor kompanije Bemax Veselin Kovačević.