Vuković sa mještanima Zlatice: Uskoro nova sportsko-rekreativna zona | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Vuković sa mještanima Zlatice: Uskoro nova sportsko-rekreativna zona

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković  obišao je Staru Zlaticu, gdje je u toku rekonstrukcija Dunavske ulice i ozvaničen početak izgradnje nove sportsko-rekreativne zone.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je podsjetio da je prije dva mjeseca sa mještanima dogovorena dinamika realizacija dva važna projekta za ovaj dio grada.

Prvi se odnosi na djelimičnu rekonstrukciju Dunavske ulice i stvaranje bezbjedne veze sa magistralom koja povezuje glavni grad i Kolašin. Detaljno-urbanističkim planom koji je bio pripremljen i stavljen javnosti na uvid bilo je planirano da se taj priključak ukida, što bi u značajnoj mjeri otežalo život ljudima u ovom dijelu grada, te je pronađeno drugačije rješenje.

“Kolege iz Agencije za izgradnju i razvoj da uradile su projekat koji je podrazumijevao postojanje te saobraćajne veze, a uporedo sa tim, krenula je rekonstrukcija Dunavske ulice. Kako u tom dijelu ranije nijesmo imali zadovoljavajuću infrastrukturu, kolege iz Vodovoda i kanalizacije su uradile preko 100 metaara mreže atmosferske kanalizacije. Radiće se i trotoari, put će biti proširen i, u dogovoru sa kolegama iz privrednog društva Komunalne usluge, biće urađena i javna rasvjeta”, saopštio je Vuković.

Dodao je da se na ovaj način obezbjeđuje kvalitetna veza sa magistralom, odnosno auto-putem, koju će koristiti veliki broj ljudi. U saradnji sa Monteputem, nakon što Glavni grad završi svoj dio posla, biće angažovana kompanija Bemax da uradi temeljnu sanaciju kolovoza u dužini od više stotina metara.

Gradonačelnik je, govoreći o drugom izuzetno važnom projektu za Zlaticu, o formiranju druge najveće sportsko-rekreativne zone u gradu, kazao da su na ovom prostoru godinama unazad razne firme lagerovale građevinski materijal, ali da je Glavni grad u saradnji sa mještanima i kompanijom Bemax našao rješenje.

“Kompanija Bemax je taj prostor sanirala, odnosno poravnala, i prije roka koji je dogovoren. Zato danas promovišemo projekat izgradnje nove sportsko-rekreativne zone na staroj Zlatici. Radovi kreću narednih dana i biće gotovi za tri mjeseca. Biće formirana sportsko-rekreativna zona na preko 12.000 kvadratnih metara sa dva sportska terena, različitim sadržajima, sa dječjim igralištem, pješačkom stazom i uređenom zelenom površinom”, istakao je Vuković i zahvalio mještanima na razumijevanju, strpljenju i, u tom smislu, pruženoj podršci.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović kazala je da će Bemax donirati zemljane radove, radove na izgradnji pješačkih staza i na izgradnji dva sportska terena.

“Riječ je o donaciji vrijednoj 60.000 eura. U neposrednoj blizini izvode se radovi na Dunavskoj ulici. U toku su radovi na postavljanju atmosferske kanalizacije i instalaciji javne rasvjete. Ubrzo počinjemo radove na postavljanju ivičnjaka, trotoara i pripremi za asfalt, a vrijednost ovih radova je oko 160.000 eura”, istakla je Vuksanović.

Sudeće po reakciji mještana, te njihovim riječima da su i više nego zadovoljni realizacijom projekta, uvjereni smo da će ovaj prostor uskoro dobiti izgled kakav zaslužuje, a naši sugrađani bolji i ljepši život.