Vuković obišao gradilište škole u Tološima: Đaci će naredne godine pohađati nastavu u svom naselju | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Vuković obišao gradilište škole u Tološima: Đaci će naredne godine pohađati nastavu u svom naselju

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  sa saradnicima, obišao je danas gradilište osnovne škole u Tološima. Izgradnja nove škole počela je u maju ove godine, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vuković je izrazio zadovoljstvo i na licu mjesta se uvjerio da radovi teku jako dobro i da je potpuno izvjesno da će učenici iz ovog dijela grada nakon toliko godina i decenija konačno dočekati da pohađaju osnovnu školu u svom naselju.

„U neposrednoj blizini niče i moderna multifunkcionalna sportska dvorana, a kao što znamo, Tološi se mogu pohvaliti i bogatom sportskom tradicijom. Sa druge strane, sportska infrastruktura u ovom dijelu grada do sada nije bila na odgovarajućem nivou, a sa novim objektom i taj problem ćemo riješiti na duži vremenski period“, poručio je Vuković.

On je podsjetio da je ovaj projekat rezultat donacije porodice Ubović i kompanije Bemax i još jednom iskazao zahvalnost, dodajući da je riječ o nesvakidašnjem primjeru društvene odgovornosti.

Vuković se osvrnuo i na činjenicu da od polaganja kamena temeljca za gradnju ovog objekta, još uvijek niko iz resornog ministarstva nije iskazao interesovanje o radovima, i naglasio da je najvažnije da će ova škola biti spremna i predata đacima na upotrebu do prvog septembra 2022. godine

„Na taj način rasterećujemo školu Radojica Perović i Štampar Makarije, a čeka nas još mnogo posla na planu unapređenja ove vrste infrastrukture u našem gradu, s obzirom na to da se Podgorica u kontinuitetu širi, a broj stanovnika povećava“, zaključio je Vuković.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović istakla je da radovi teku planiranom dinamikom i da su zadovoljni onim što je do sada urađeno.

„Radovi teku predviđenom dinamikom i zadovoljni smo onim što smo do sada uradili. Završeni su svi armirano betonski radovi na objektu škole. Završili smo podnu ploču fiskulturne sale, a trenutno izvodimo radove na krovnim konstrukcijama objekata škole i fiskulturne sale“, saopštila je Vuksanović i podsjetila da će škola biti kapaciteta za 1.200 učenika, a da će fiskulturna sala imati 494 sjedišta.

„Nadamo se da će izgradnjom ove škole svi naši sugrađani biti zadovoljni, a mi ćemo i dalje nastaviti da kao društveno odgovorna kompanija gradimo ovaj grad zajedno sa svima vama“, zaključila je Vuksanović.