Uskoro počinju završni zanatski radovi | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Uskoro počinju završni zanatski radovi

Trenutno se na objektu izvode radovi na izradi fasade, hidroizolaterski radovi na krovu fiskulturne sale, ugrađuje se fasadna bravarija. Unutar objekta izvode se radovi na razvodu svih instalacija. U toku su i radovi na uređenju terena oko objekta – kazala je predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović

Radovi na izgradnji osnovne škole u Tološima teku predviđenom dinamikom. Navodeći da se izvode kvalitetno i u skladu sa pravilima struke, iz kompanije Bemax koja izvodi radove, kazali su za Pobjedu da će rok za završetak svih radova biti ispoštovan. Kako napominju, školu će i opremiti svom potrebnom opremom i mobilijarom kako bi bila spremna da primi đake u septembru tekuće godine.

RADOVI

– Trenutno se na objektu izvode radovi na izradi fasade, hidroizolaterski radovi na krovu fiskulturne sale, ugrađuje se fasadna bravarija. Unutar objekta izvode se radovi na razvođenju svih instalacija. U toku su i radovi na uređenju terena oko objekta – kazala je predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović.

Kako dodaje, uskoro počinju završne radove, a to su malterisanje, moleraj i podopolagački radovi.

– Sve radove, uključujući i opremanje škole potrebnom opremom i mobilijarom, završićemo do septembra, tj. do početka školske 2022. godine – poručila je Vuksanović.

ULAGANJA

Škola je, prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja, projektovana za 1.200 djece.

– U školi je predviđeno 15 matičnih učionica, pet predmetnih učionica, dvije učionice za informatiku i pet specijalizovanih učionica sa pripadajućim kabinetima. Fiskulturna sala je predviđena za odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica. Kapacitet tribina sale je 494 mjesta, od čega je 204 fiksnih mjesta, a 290 mjesta u sklopu teleskopskih tribina. Krov škole je opremljen solarnim kolektorima za centralnu pripremu tople vode. Za grijanje i hlađenje škole i fiskulturne sale predviđen je sistem toplotne pumpe vazduh–voda. Grijanje i hlađenje škole vršiće se kasetnim jedinicama smještenim u spuštenom plafonu, dok je grijanje i hlađenje fiskulturne sale predviđeno kanalskim sistemom. Ponuđeno rješenje nudi naselju javne sadržaje koji mu nedostaju: trg, park, otvoreni sportski tereni – navela je predstavnica kompanije Bemax.

Ugradnja fasade i spoljne bravarije (Foto: Mara Babović)

Kamen temeljac za izgradnju osnovne škole u Tološima položen je u maju prošle godine, tačnije 21. maja na Dan nezavisnosti Crne Gore. Riječ je o donaciji vrijednoj sedam miliona eura, porodice Ubović glavnom gradu, u znak sjećanja na njihovu preminulu majku i babu Novku Ubović, istaknutog prosvjetnog radnika.

Iz Ministarstva još niko nije obišao školu

Iz kompanije Bemax ističu da su radove na izgradnji osnovne škole u Tološima počeli u maju prošle godine, a da do danas niko od predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nije došao u obilazak ovako značajnog objekta.

– Smatramo da objekat ovakvog značaja treba biti značajan resornom ministarstvu, jer pored sticanja znanja i vještina našim mlađim sugrađanima može doprinijeti razvoju i osnaživanju zajednice – poručuju iz kompanije Bemax.