U ponedjeljak otvaranje novog mosta na Tari | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

U ponedjeljak otvaranje novog mosta na Tari

Predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović, obišla je završne radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija” na potezu od petlje “Mateševo” koja auto-put povezuje sa regionalnim putem Kolašin – Mateševo. U razgovoru sa  Šćepanović, predstavnici izvođača radova najavili su za ponedjeljak otvaranje za saobraćaj novog mosta na Tari, dužine 56 metara čija je izgradnja planirana rekonstrukcijom puta R13, Bioče – Mateševo – Kolašin, uključujući i novi most koji grade preko rijeke Drcke.

U toku je, kako je saopšteno iz te lokalne uprave, postavljanje habajućeg, tj. završnog sloja asfalta na dijelu izlaska s auto-puta, u dužini 1,4km, koji je na dan otvaranja auto-puta ostao nezavršen.

U razgovoru sa Šćepanović, kako se navodi, predstavnici izvođača radova najavili su za ponedjeljak- 26. septembra, otvaranje za saobraćaj novog mosta na Tari, dužine 56 metara čija je izgradnja planirana rekonstrukcijom puta R13, Bioče – Mateševo – Kolašin, uključujući i novi most koji grade preko rijeke Drcke.

Prema najavama izvođača radova, rekonstrukcija preostalih deset kilometara regionalnog puta Kolašin – Mateševo, počinje za petnaestak dana.

“Vrijednost te investicije je 6,4 mil eura sa uračunatim PDV-om, investitor je “MONTEPUT” d.o.o. a izvođač radova građevinska kompanija “BEMAX” d.o.o. Rok za završetak radova je osam kalendarskih mjeseci od uvođenja izvođača u posao”, zaključuju iz Opštine Kolašin.