U maju postavljanje temelja za izgradnju osnove škole u Tološima | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

U maju postavljanje temelja za izgradnju osnove škole u Tološima

Izgradnja osnovne škole u Tološima, vrijedna sedam miliona eura, trebalo bi da počne u maju, a prve đake primiće naredne školske godine, saopšteno je Gradskom radiju u građevinskoj kompaniji Bemax, koja je izvođač radova.

Inženjerka u Bemaxu Jovana Vuksanović navodi da je u toku izrada projektne dokumentacije za školu, koja će, prema najavama, obrazovati oko 1.200 osnovaca. Izgradnja će, kako je kazala Vuksanović, trajati godinu.

„Izrada projektne dokumentacije je pri kraju, a u toku je i pribavljanje saglasnosti od resorsnih ministarstava“, rekla je Vuksanović.

Jedan od tih resora je i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. U Bemaxu kažu da do sada, u komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva, nijesu naišli na poteškoće u realizaciji projekta. Ipak, u tom resoru navode da nijesu u mogućnosti da obezbijede sagovornika za Gradski radio na temu izgradnje škole u Tološima.

Nova vaspitno-obrazovna ustanova u Podgorici je donacija porodice Ubović i biće izgrađena u čast Novke Ubović, istaknute pedagoškinje i nastavnice matematike, dobitnice nagrada Oktoih i Iskra.