Svečano otvorena Bemax Arena | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Svečano otvorena Bemax Arena

Bemax Arena u okviru Sportskog centra Morača u Podgorici svečano je otvorena večeras u 19 sati.

Čestitajući Dan nezavisnosti gradonačelnik Vuković je podsjetio da je prije  13 godina Crna Gora obnovila državnost,  da su građani poslali poruku da vjeruju u sebe, da im ne treba ni roditelj, ni staratelj, ni mentor, dodajući da sve godine koje su protekle od sticanja nezavisnosti govore u prilog opravdanosti tog istorijskog zahtjeva generacije kojoj pripadamo.

„Večeras  svečano predajemo na upotrebu malu salu SC „Morača“ – Bemax Arenu, najsavremeniji sportski objekat takvog tipa u ovom dijelu Evrope koji je rezultat partnerskog odnosa Glavnog grada, Košarkaškog saveza i kompanije Bemax, koja je i na ovom primjeru pokazala kako se ponaša jedna društveno odgovorna kompanija“  istakao je Vuković.

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Barović poželio je svima dobrodošlicu u novi košarkaški dom i čestitao Dan nezavisnosti. „Čini mi posebno zadovoljstvo što ovaj košarkaški praznik obilježavamo na godišnjicu nezavisnosti naše države“, istakao je Barović. On je naglasio da, iako je košarka kao sport prisutna u Crnoj Gori više od 6 decenija i da je bilježila velike uspjeh,  do pune afirmacije tog sporta došlo upravo nakon obnove nezavisnosti Crne Gore, jer su se tada sa punopravnim članstvom u Svjetskoj košarkaškoj organizaciji stekli uslovi da naši najboolji košarkaši i košarkašice nastupaju na međnarodnoj sceni.

Barović je podsjećajući na zapažene rezulate i uspjehe košarkaške reprezentacije Crne Gore od obnove nezavisnosti izrazio uvjerenje da će otvaranjem ove nove dvorane stasavati novi asovi koji će nositi slavu crnogorske košarke širom svijeta.

Barović se na kraju zahvalio kompaniji Bemax i Glavnom gradu koji su prepozbali značaj realizacije ovog projketa za razvoj košarke i sporta, a posebnu zahvalnost je uputio bivšem  predsjedniku KSCG Milu Đukanoviću koji je osmislio i započeo realizaciju projekata.

„Svjesni velikog potencijala, uložili smo ogroman trud i energiju, kao i svo znanje da bi smo dobili kvalitetan i funkcionalan objekat, građen u arhitektonski prepoznatljivom stilu koji će sigurno postati jedan od simbola Podgorice“ istakao je odgovorni inženjer grdilišta Bemax Arene Đorđe Bjelanović. On je saopštio da je dvorana ima kapacitet 2.400 mjesta, da je moderno opremljena i zadovoljava sve kriterijume za odigravanje međunarodnih utakmica i organizaciju velikih sportskih takmičenja i zahvalio se podizvođačima, projektantima kao i KSCG i Glavnom gradu na partnerstu u ovom projektu.

Počasni gost na svečanosti bio je proslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević koji je čestitao  realizatorima projekta na velikom uspjehu, naglašavajući da sličnu dvoranu nije bio u prilici da vidi u svojoj karijeri. On je istakao da su sve reprezentativne košarkaške selekcije Crne Gore dosadašnjim rezultatima zaslužile da imaju ovakvu dvoranu i izrazio uvjerenje da će u njoj stasavati nove generacije koje će ostvarivati rezultate sličene dosadašnjim.