Spremne nove zgrade za logistički bataljon i vojnu policiju | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Spremne nove zgrade za logistički bataljon i vojnu policiju

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je dvije rekonstruisane zgrade u kasarni “Marko Miljanov Popović” u Maslinama. Riječ je o objektima logističkog bataljona i vojne policije.

“Sa zadovoljstvom mogu reći da, mnogo prije roka koji je bio definisan ugovorom, imamo završene objekte u kasarni Masline. Naravno, to je samo početak, jer nakon ovoga idemo sa rekonstrukcijom još dvije zgrade, za počasnu gardu, a druga za četu veze. Tako kasarnu u Maslinama podižemo na kvalitetniji, operativni nivo, gdje ćemo moći da smjestimo većinu naših efektiva iz Podgorice”, poručio je Bošković.

On se zahvalio kompaniji BEMAX na odlično odrađenom poslu i dodao da je gotovo spreman projekat za zgradu Generalštaba, koja će takođe da bude u okviru kasarne.

“Ono što Ministarstvo odbrane radi u posljednje vrijeme za veliku je pohvalu, jer smo nakon modernizacije oružanih snaga krenuli sa rekonstrukcijom infrastrukture. Svjedoci smo svi da je značajan broj tih objekata u vlasništvu MO dosta oronuo,  ne odgovara potrebama moderne male armije i na taj način smo uspjeli da definišemo koji su naši prioriteti i da se shodno time opredjeljujemo. Znate da gradimo kasarnu u Andrijevici, a nastavljamo sa rekonstrukcijom u Nikšiću i Kolašinu”, kazao je ministar Bošković.

Izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević zahvalio se stručnom nadzoru, kao i koordinatorima u Ministarstvu odbrane.

“Riječ je o zahtjevnom poslu, jer se radi o rekonstrukciji, koji smo na uspješan način završili i ova dva objekta doveli u stanje u koje ste sami mogli da se uvjerite. Zahvaljujem i stručnom timu inženjera iz BEMAX-a koji su predano odradili ovaj posao”, istakao je Kovačević.