Sportsko-rekreativna zona u Tološkoj šumi otvorena dva mjeseca prije predviđenog roka | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Sportsko-rekreativna zona u Tološkoj šumi otvorena dva mjeseca prije predviđenog roka

Izgradnja sportsko-rekreativne zone u drugom dijelu Tološke šume, koja je otvorena u nedjelju 11. jula zahvaljujući 800.000 eura vrijednoj donaciji kompanije Bemax, završena je dva mjeseca prije roka. 

“Rok za završetak radova bio je kraj avgusta mjeseca. Dakle, projekat smo završili skoro dva mjeseca prije predviđenog roka”, kazala je za Portal Analitika Jovana Vuksanović u ime kompanije Bemax.

Naglasila je da su u toku izvođenja radova, zbog korona krize, imali poteškoća u nabavci materijala i angažovanju potrebne radne snage. 

“Takođe, kvalitet je bio na prvom mjestu, a s obzirom da pojedini materijali koji su ugrađeni ne trpe visoke temperature prilikom same ugradnje, bili smo prinuđeni da radove izvodimo i u večernjim časovima”, navela je Vuksanović. 

Precizirala je da je na košarkaškim terenima ugrađena specijalna gumena podloga namjenjena za spoljašnje terene koja se sastoji iz više slojeva. 

“Ova podloga trpi velike temperaturne oscilacije, UV zračenje i vlagu. Na trim i sprint stazi, kao i na stanicama sa spravama za vježbanje, ugrađena je podloga od tartana, profesionalna podloga koja se ugrađuje i na atletskim stazama. Parkovski mobilijar je kombinacija drveta, čelika i inoxa. Dvosmjerna biciklistička staza je armirano betonska preko koje je rađen specijalni hidroizolacioni premaz u crvenoj boji koji trpi različite spoljašnje uticaje”, istakla je Vuksanović. 

Poručila je da će kompanija Bemax i dalje učestvovati u uljepšavanju Glavnog grada. 

“Ovo sigurno neće biti naša poslednja donacija i saradnja sa Glavnim gradom. I dalje ćemo nastaviti da radimo profesionalno sve što radimo sa naglaskom na društvenoj odgovornosti, po čemu smo prepoznati”, podvukla je Vuksanović.