Školsko zvono oglasiće se u septembru naredne godine | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Školsko zvono oglasiće se u septembru naredne godine

Trenutno smo i ispred planirane dinamike. Sigurni smo da će tako i ostati. Rok za završetak biće ispoštovan i školu ćemo opremiti svom potrebnom opremom kako bi bila spremna da primi đake u narednoj školskoj godini, u septembru 2022. godine – kazala je Jovana Vuksanović iz kompanije Bemax

Na gradilištu osnovne škole i sportske sale u Tološima u toku su grubi građevinski radovi, a izgradnja teče ispred planirane dinamike, pa će škola izvjesno đacima otvoriti vrata u septembru naredne godine.

– Betonske radove završavamo tokom naredne sedmice, a onda slijede zidarski i radovi na krovu objekta škole. Na objektu sportske sale u toku su radovi na ploči iznad sale – kazala je za Pobjedu građevinska inženjerka iz kompanije Bemax Jovana Vuksanović.

Ona je uvjerena da će rok za završetak radova biti ispoštovan.

– Trenutno smo i ispred planirane dinamike. Sigurni smo da će tako i ostati. Rok za završetak biće ispoštovan i školu ćemo opremiti svom potrebnom opremom kako bi bila spremna da primi đake u narednoj školskoj godini, u septembru 2022. godine – kaže Vuksanović.

Škola je prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja projektovana za 1.200 djece.

– U školi je predviđeno 15 matičnih učionica, pet predmetnih učionica, dvije učionice za informatiku i pet specijalizovanih učionica sa pripadajućim kabinetima – ističe Vuksanović.

Sportska sala predviđena je za odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica.

– Kapacitet tribina sale je 494 mjesta, od čega je 204 fiksnih, a 290 mjesta u sklopu teleskopskih tribina. Krov škole je opremljen solarnim kolektorima za centralnu pripremu tople vode. Za grijanje i hlađenje škole i fiskulturne sale predviđen je sistem toplotne pumpe vazduh-voda. Grijanje i hlađenje škole vrši se kasetnim jedinicama smještenim u spuštenom plafonu, dok je grijanje i hlađenje fiskulturne sale predviđeno kanalskim sistemom – navela je Vuksanović.

Ponuđeno rješenje, podsjetila je, obezbijediće naselju i javne sadržaje koji mu sada nedostaju.

– To su trg, park, otvoreni sportski tereni… Prostor predviđen za izgradnju osnovne škole, osim kao mjesto edukacije, teži da postane i katalizator okupljanja, druženja, igre i rekreacije u cilju osnaživanja zajednice – naglasila je Vuksanović.

Donacija vrijedna sedam miliona eura

Gradonačelnik Ivan Vuković i Andrea Ubović položili su 21. maja ove godine kamen temeljac za izgradnju osnovne škole u Tološima. Škola je donacija porodice Ubović koja je, u znak sjećanja na Novku Ubović, majku, babu i višedecenijskog istaknutog prosvjetnog radnika, Podgorici poklonila novu školu. U prvoj fazi radiće se školski objekat površine preko 5.000 kvadratnih metara i sala za fizičko vaspitanje površine oko 1.500 metara kvadratnih. Škola će koštati sedam miliona eura.