Rekonstrukcija dionice puta od Mojkovca do Vragodola u završnoj fazi, izgrađeno devet mostova | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Rekonstrukcija dionice puta od Mojkovca do Vragodola u završnoj fazi, izgrađeno devet mostova

„Radovi na rekonstrukciji dionice regionalnog puta od Mojkovca do Vragodola u završnoj su fazi. Riječ je o veoma zahtjevnom terenu sa dosta objekata na trasi, ali smo zadovoljni kako teku radovi“, kazala je za Portal Analitika, Jovana Vuksanović, predstavnica kompanije Bemax, koja je izvođač radova.

Rekonstrukcija pomenutog puta počela je prije dvije godine, investitor je Uprava za saobraćaj, a vrijednost radova iznosi 13.500.000 eura. 

Predviđena izgradnja rigola

Kako Vuksanović navodi, dužina trase koja je predmet rekonstrukcije je 7,5 kilometara, dok će širina puta biti 6,60 metara sa odgovarajućim proširenjima kolovoza u krivini. 

„Na trasi je izgrađeno devet mostova širine po 15 metara i preko tri kilometra potpornih zidova. Za odvodnju atmosferskih voda predviđena je izgradnja rigola i propusta na trasi. Duž trase je predviđena odgovarajuća signalizacija i oprema puta”, pojasnila je Vuksanović.

Prema njenim riječima, na trasi je završeno oko 90 odsto radova, koji se izvode prema glavnom projektu i dopunama projektne dokumentacije, kvalitetno i u skladu sa pravilima za ovu vrstu radova. 

Trenutno se, kaže ona, izvode radovi na izgradnji naknadnih potpornih zidova na trasi i radovi na izgradnji rigola, ivičnjaka i tamponiranju trase, tj. pripremi za asfalt.

Naknadni radovi prolongirali završetak

„Ugovorom o izvođenju radova predviđena je i izgradnja mosta preko rijeke Tare, dužine 160 metara, međutim oni nisu počeli zato što investitor, Uprava za saobraćaj, nije još uvijek dobila građevinsku dozvolu. Mi ćemo u narednih mjesec dana završiti radove na pripremi trase za asfaltiranje, ali ćemo sa tim morati da sačekamo dok od investitora ne dobijemo informaciju u kojoj je fazi papirologija oko dobijanja građevinske dozvole za izgradnju mosta”, pojasnila je Vuksanović. 

Zbog toga, ali zbog izvođenja naknadnih radova koji nisu bili predmet ugovora, kako kaže, ne može biti ispoštovan rok za završetak radova krajem jula. 

„U narednom periodu ćemo sa investitorom definisati novi rok za završetak radova“, zaključila Vuksanović.