Radovi na Jugozapadnoj obilaznici: Završeno betoniranje podvožnjaka prema Botunu | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Radovi na Jugozapadnoj obilaznici: Završeno betoniranje podvožnjaka prema Botunu

Radovi na betoniranju podvožnjaka prema Botunu, koji je dio Jugozapadne obilaznice, završeni su danas.

Iz kompanije Bemax kazali su CdM-u da je danas završeno betoniranje podvožnjaka koji se nastavlja na ulicu AVNOJ-a u Podgorici, pa su se samim tim stekli uslovi i za preostale radove na izgradnji zaobilaznice, dakle dionice 1 i dionice 3.

Ukupna vrijednost pomenute investicije na podvožnjaku je 690.000 eura sa PDV-om.

“Mještani Botuna će konačno dobiti jedan moderan putni pravac. Na tenderu je naša ponuda bila najpovoljnija, tako da su radovi počeli u martu, a rok za završetak je bio 90 dana”, kazali su iz Bemaxa.

Kompletan završetak radova na podvožnjaku očekuje se u junu.

“Mora se uraditi pristupna saobraćajnica, kao i konstrukcija ispod podvožnjaka”, istakli su iz ove kompanije.

Takođe iz Bemaxa su kazali da se počelo i sa izvođenjem centralnog stuba u rijeci Morači.

“Bemax kompanija već radi na pomoćnim platformama za stubove”, naveli su oni.

Rok za završetak radova što se tiče dionice 1 i 3 je avgust.

Izgradnja Jugozapadne obilaznice počela je u avgustu 2018. godine. Predstavlja saobraćajnicu primarne mreže, koja čini vezu između magistralnog puta Podgorica-Cetinje i magistralnog puta Podgorica-Petrovac.

Podgorica će na ovaj način izgraditi dio saobraćajnog prstena oko grada, jer će nakon završetka izgradnje obilaznice grad biti značajno rasterećen od tranzitnog saobraćaja.

Obilaznica je dužine 3.621 metar, a podijeljena je na tri dionice i sadrži tri objekta most preko rijeke Morače, dužine 150 metara, nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4 metra i pomenuti podvožnjak.

Prva dionica, duga 1,35 kilometara, proteže se od raskrsnice sa Cetinjskim putem do mosta preko rijeke Morače, druga dionica je duga 200 metara i na njoj se nalazi most, dok je treća dionica, od mosta preko rijeke Morače do raskrsnice sa putem Podgorica-Petrovac, a duga je dva kilometra.