Radnici Genexa i Bemaxa doniraju od plata 2.073 paketa hrane | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Radnici Genexa i Bemaxa doniraju od plata 2.073 paketa hrane

Zaposleni u podgoričkim kompanijama “Genex” i “Bemax” su se organizovali i donijeli odluku da od svojeg mjesečnog primanja izdvoje 12.500 eura prema sopstvenom viđenju i mogućnosti, iznos kojim su uspjeli da se oforme 2.073 paketa hrane, koji će preko Crvenog krsta biti dostavljeni onima kojima je najpotrebnije.

Donacija je na dobrovoljnoj bazi i kreirana tako da se pomogne čitavom društvu, a opet da se ne ugrozi porodična i lična egzistencija.

“Motivi naše donacije su jasni, a mi smo željeli da nezavisno od naše kompanije, kao pojedinci uradimo nešto konkretno u borbi protiv ove opasne zarazne bolesti. Nepredvidivo je koliko ova borba može trajati ali smatramo da nema mjesta kalkulacijama i sebičnosti, nego da treba snažno ustrajati u ovoj borbi. Nadamo se da osim što izdvajanjem od naših ličnih primanja pomažemo, ovim potezom budemo i što više primjer i drugima“, saopšteno je iz podgoričke kompanije “Genex” u ime zaposlenih.

Sa druge strane zaposleni “Bemaxa” su posebno zadovoljni što su svi imali identičan stav po ovom pitanju i što je generalni zaključak da se samo nesebičnim odricanjem pojedinca, privrede i društva u cjelini može i mora pobijediti u preventivnim mjerama protiv COVID-19, a što uključuje i pomoć onima koji su finasijski najugroženiji, a u skladu sa formiranim prioritetima podgoričkog Crvenog krsta.

Uposleni “Bemaxa” su bili složni i u tome da je jako značajno što je njihova kompanija već snažno krenula u razne obilke doniranja u borbi protiv koronavirusa, imedju ostalog i kupovinom respiratora KBC-u, ali su naglasili da oni osjećaju potrebu da daju i lični doprinos.

Inače, menadžmenti kompanija “Genex” i “Bemax” su već ranije korporativno uplatili po 20 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za nabavku respiratora.