Počelo asfaltiranje bulevara Podgorica – Danilovgrad | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Počelo asfaltiranje bulevara Podgorica – Danilovgrad

Na dijelu bulevara od Podgorice do Danilovgarad danas je počelo asfaltiranje. Izgradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada teče planiranom dinamikom i ako se nastavi ovim intenzitetom, radovi će biti završeni i prije planiranog roka jula naredne godine. Investitor radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada, dugog oko 15 kilometara, jeste Uprava za saobraćaj, a izvođač radova vrijednih oko 24 miliona eura kompanija Bemax.

“Danas je ugrađen prvi sloj asfalta na budućem bulevaru Podgorica – Danilovgrad. Ugrađen je sloj BNS-a u dužini od jednog kilometra na potezu od Ina benzinske pumpe do skretanja za Lužnicu. Sjutra ćemo uraditi na ovom potezu i drugi sloj BNS-a. Nastavićemo i dalje na ovaj način tako što ćemo asfaltiranjem prioritetnih dionica na budućem bulevaru, preusmjeriti saobraćaj na novoizgrađenu trasu kako bi preostale radove izveli na postojećoj magistrali”, kazala je za CdM iz kompanije Bemax Jovana Vuksanović, dipl.inž.građevine, kordinatorka za niskogradnju,

Prema njenim riječima radovi se izvode kvalitetno i u skladu sa pravilima struke.

“Ispred smo predviđene dinamike završetka, čime smo još jednom dokazali da smo društveno odgovorna kompanija koja sve svoje ugovorene obaveze završava i prije predviđenog roka”, zaključila je Vukasnović u izjavi za CdM.

U prethodnom periodu je postavljena i rasponska konstrukcija mosta Sušica, čija je dužina 74 metra.

Radovi na bulevaru Podgorica – Danilovgrad počeli su 6. jula prošle godine, a iz Vlade su tom prilikom istakli da ovaj bulevar ima državni značaj, te da će približiti Danilovgrad, ali i Nikšić, aerodromu i Primorju.

Izgradnjom bulevara predviđena je i izgradnja kružnih tokova.

Kružni tokovi su planirani kod JU Komanski most, skretanja za Ćafu i Baloče, skretanja za Bandiće, Novo Selo, Jastreb i Strahiniće, skretanje za Ćurilac.