Pogledajte projekat škole koju Bemaks donira u Podgorici | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Pogledajte projekat škole koju Bemaks donira u Podgorici

Kompanija Bemaks koja je odlučila da donira zgradu škole Podgorici, objavila je detalje tog projekta.

Podsjećaju da će buduća osnovna škola sa fiskulturnom salom biti u izgrađena podgoričkom naselju Tološi.

“Sastoji se od dvije urbanističke parcele ukupne površine 16.349,05m2. Škola je prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja projektovana za 1200 djece.

U školi je predviđeno 15 matičnih učionica, 5 predmetnih učionica, 2 učionice za informatiku i 5 specijalizovanih učionica sa pripadajućim kabinetima”, navode iz kompanije.

Fiskulturna sala predviđena je za odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica.

“Kapacitet tribina sale je 494 mjesta, od kojih je 204 fiksnih, a 290 sjedišta je u sklopu teleskopskih tribina. Krov škole opremljen je solarnim kolektorima za centralnu pripremu tople vode.

Za grijanje i hlađenje škole i fiskulturne sale predviđen je sistem toplotne pumpe vazduh-voda. Grijanje i hlađenje škole obavlja se kasetnim jedinicama, smještenim u spuštenom plafonu, dok je grijanje i hlađenje fiskulturne sale predviđeno kanalskim sistemom”, pojašnjavaju iz Bemaksa.

“S tim u vezi, prostor predviđen za izgradnju osnovne škole, osim kao mjesto edukacije, teži da postane i katalizator okupljanja, druženja, igre i rekreacije u cilju osnaživanja zajednice.

Kompaktan volumen škole omogućava izuzetnu racionalnost projekta, ekonomičnost izvođenja i održavanja objekta, a u konačnom i dobru energetsku efikasnost zgrade i uštedu energije”, zaključuju iz Bemksa.