Pogledajte najnoviji snimak radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Pogledajte najnoviji snimak radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada

Na bulevaru Podgorica – Danilovgrad, kompanija Bemax trenutno izvodi radove na ivičnim vijencima postojećeg mosta Matica, završne radove na trasi kao i pripremne radove na izgradnji trotoara na dijelu trase kod Komanskog mosta i kod Europetrol pumpe.

Kako je CdM-u kazala predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović, inženjer građevine, na gradilištu je angažovan dovoljan broj radnika raznih profila kao i dovoljan broj mehanizacije kako bi dinamika radova bila ispoštovana.

“Ono što je još uvijek problem jesu neriješeni imovinsko – pravni odnosi. Proteklih dana investitor Uprava za saobraćaj je riješila jedan dio, ali nažalost ovaj problem nije u cjelosti riješen, a da li će rok za završetak radova biti ispoštovan zavisi isključivo od brzine njihovog rješavanja”, istakla je ona.

Kompanija Bemax, kako je navela, ima dovoljno kapaciteta u pogledu stručnog osoblja i mehanizacije kako bi ispoštovala predviđeni rok za završetak radova pod uslovom da se ubrzo riješi problem imovinsko – pravnih odnosa.

“Ukoliko se u narednih 10 dana dođe do rješavanja imovinsko – pravnih odnosa možemo sa sigurnošću reći da će rok za završetak radova, jul tekuće godine, biti ispoštovan”, navela je u izjavi za CdM Jovana Vuksanović iz kompanije Bemax.

Investitor radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada, dugog oko 15 kilometara, jeste Uprava za saobraćaj, a izvođač radova vrijednih oko 24 miliona eura kompanija Bemax.

Radovi su počeli 6. jula 2020. godine, a predviđeni rok za završetak radova je jul ove godine.