Podgorica dobila najmoderniju sportsko-rekreativnu zonu; Vuković najavio još ovakvih projekata | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Podgorica dobila najmoderniju sportsko-rekreativnu zonu; Vuković najavio još ovakvih projekata

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, sa saradnicima i predstavnicima kompanije Bemax, otvorio je večeras novu sportsko-rekreativnu zonu u drugom dijelu Tološke šume.

Riječ je o projetku čija vrijednost iznosi 800.000 eura, a u pitanju je donacija kompanije Bemax. 

Na površini od 30.000 kvadratnih metara izgrađena su dva košarkaška terena, pješačka staza, trim staza, dvosmjerna biciklistička staza, trim bar, stanica za street workout sa spravama za vježbanje, kao i igralište za djecu. U okviru novoizgrađene zone postavljen je novi parkovski mobilijar, česme, kao i parking za bicikliste. Takođe, posađene su nove sadnice biljaka, posijana je trava i ugrađen je sistem za navodnjavanje. 

“Večeras imamo priliku da našim sugrađanima predamo na upotrebu najsavremeniju sportsko-rekreativnu zonu u Glavnom gradu. Projekat je uspješno realizovan u partnerstvu Ženskog košarkaškog kluba „Budućnost Bemax“ i Glavnog grada. Riječ je o prostoru čiji je sadržaj prilagođen svim generacijama naših sugrađana. Ovakvi projekti mijenjaju lice Podgorice, pa ona polako, ali sigurno, postaje moderan evropski grad”, kazao je gradonačelnik.

Košarkaški tereni, kao i koševi i ostatak inventara napravljeni su u skladu sa svjetskim standardima. Preko betonske ploče postavljena je specijalna podloga koja se koristi na profesionalnim sportskim terenima. Za one koji uživaju u pješačenju, u sklopu ovog kompleksa nalazi se i pješačka staza, a postoje i trim i sprint staze, prekrivene sportskom podlogom od tartana, te dvosmjerna biciklistička staza obojena crvenom bojom.

Novina na ovom prostoru je i trim bar u čijoj je blizini izgrađen i prostor za najmlađe posjetioce sa dječjim spravama, a samo igrališta obuhvata i staze za vožnju bicikla i trotineta, kao i poligon od tartana.

Jovana Vuksanović, ispred kompanije Bemax, kazala je da je ovo još jedan projekat koji je, pored brojnih izazova, završen prije roka. Podsjetila je da kompanija koju predstavlja podržava razvoj sporta, te da rado učestvuje u realizaciji projekata koji su od koristi za širu društvenu zajednicu.

“Važno je istaći da će svi zainteresovani posjetioci i ljubitelji sporta ovaj prostor moći da koriste besplatno, izuzev košarkaških terena u večernjim časovima, pod reflektorima, i u slučaju organizovanih turnira”, istakla je Vuksanović.

Posjetioci su uživali u bogatom sportsko-rekreativnom programu, a za najbolje učesnike tekmičenja upriličene su nagrade. 

Gradonačelnik je poželio sugrađanima ugodan boravak na ovom prostoru i kazao da će ovakvih projekata u narednom periodu biti još.