Podgorica dobila moderne terene za košarku i basket | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Podgorica dobila moderne terene za košarku i basket

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Bemax Arene Lazar Vukčević, obišli su nove terene za košarku i basket na obali Morače, u neposrednoj blizini Arene. Prema Vukovićevim riječima, tu je nekada bio otvoreni bazen, a od večeras jedno od najmodernijih košarkaških igrališta ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

Zahvaljujući strateškom partenrstvu Glavnog grada sa Košarkaškim savezom i kompanijom Bemax, priča o osavremenjavanju Sportskog centra “Morača” se nastavlja.

“Unazad godinu i po dana mi smo najprije u potpunosti adaptirali Veliku salu, zahvaljujući pomenutom partnerstvu 21. maja prošle godine smo otvorili Bemax Arenu, najsavremeniju sportsku dvoranu i večeras imamo priliku da konstatujemo da je još jedna vrijedna investicija realizovana na ovom prostoru. Dakle, dobili smo jedan moderan teren za košarku i dva terena za basket, sa svim propratnim sadržajima, investicija koja je, ako se uzmu u obzir betonski radovi, nabavka nove opreme, rasvjetna tijela, koševi i specijalizovana podloga, a sve po standardima FIBA-e, prevazišla vrijednost od 150.000 eura”, rekao je Vuković.

Na ovaj način, u srcu grada, građani dobijaju jedan fantastičan prostor za bavljenje sportom, kako profesionalno, tako i amaterski.

“Mi smo u gradskoj upravo veoma zadovoljni ovim, pogotovo imajući u vidu da je ovo samo dio priče o unaprjeđenju stanja sportske infrastrukture u gradu. Podsjetiću da su radovi na rekonstrukciji Stadiona malih sportova u punom jeku, da naše kolege vrijedno rade na pripremi izgradnje Istočne tribine Gradskog stadiona, tako da do kraja mandata ove gradske uprave slika Podgorice u tom smislu izgledaće potpuno drugačije. Koristim priliku da se zahvalim našim partnerima iz Košarkaškog saveza i kompanije Bemax, uz uvjerenje da će ovako lijepih povoda za druženje biti još”, izjavio je gradonačelnik Podgorice.

Kako je rekao Vukčević, radi se o investiciji vrijednoj 150.000 eura, a tu spada podloga, koševi, sa FIBA licencom, ograda, betonski radovi, radovi na obnavljanju tribina i neophodni propratni radovi. Radi se o dva terena za basket i jedan teren za košarku.

“Termini za njihovo korišćenje biće dostupni svim građanima, rekreativcima i klubovima, po povoljnim cijenama. Tereni će moći da se koriste vema brzo, odnosno odmah po dobijanju odobrenja od NKT-a”, zaključio je Vukčević.