Podgorica dobila još jednu sportsko-rekreativnu zonu | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Podgorica dobila još jednu sportsko-rekreativnu zonu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je sa saradnicama obišao završene radove na izgradnji nove sportsko-rekreativne zone u naselju Dahna. Riječ je o vrijednoj investiciji koja je realizovana kroz donaciju kompanije “Bemax”, a na zahtjev građana koji žive u neposrednoj blizini lokacije koja je godinama služila za odlaganje građevinskog otpada.

Tim povodom Vuković je istakao da je Glavni grad prepoznao potencijal same lokacije i da je na inicijativu mještana ovog dijela grada realizovana još jedna lijepa priča. Urađen je projekat na bazi kojeg je formirana nova sportsko- rekreativna zona na skoro 9.000 m2 od kojih će 7.000 m2 biti zelena površina. “Ovo smo bili dužni mještanima Dajbaba i Dahne, jer smo svjesni da u blizini nema sličnog sadržaja, iako u ovom dijelu grada živi sve veći broj ljudi”, istakao je Vuković dodajući da je zadovoljan što je sa mještanima imao priliku da obiđe ovu zonu. “Danas smo konstatovali da bi trebalo nastaviti sa oplemenjavanjem ovog prostora novim sadržajima, u prvom redu hidrosistemom koji u ovom trenutku ne postoji, i za koji će kolege iz Zelenila uraditi projekat, iskopati bunar ako je tehnički moguće i razvesti vodu. Na taj način dodatno ćemo ozeleniti ovu površinu i dobiti još jedan broj sadnica, a samim tim upotpuniti, vjerujem, lijep utisak koji će ljudi nositi odavde”, naglasio je Vuković i izrazio zahvalnost mještanim Dahne i Dajbaba, kao i kompaniji “Bemax”, koja je po ko zna koji put pokazala društvenu odgovornost.

“Kao građanin Dahne želim da izrazim veliko zadovoljsvo zbog realizacije ovog veoma važnog i vrijednog projekta za građane ne samo ovog naselja, nego i svih drugih djelova grada koji gravitiraju ovom području i izrazim posebnu zahvalnost gradonačelniku, gradskoj upravi, privrednim društvima glavnog grada i kompaniji “Bemax” na efikasnom i kvalitetno odrađenom poslu”, istakao je Danilo Rakočević, mještanin naselja.

On je podsjetio da je gradska uprava pozitivno reagovala na inicijativu građana ovog naselja, a kao rezultat toga mi danas imamo jednu od najljepših i najsavremenijih sportsko-rekretivnh zona u Podgorici, koja je namijenjena svim uzrastima i svim generacijama.

Jovana Vuksanović predstavnica kompanije “Bemax” kazala je da je da je u okviru radova na ovoj sportsko-rekreativnoj zoni izgrađen teren za basket, futsal i rukomet, kao i dječje igralište.

“Kompanija Bemax je izvodila radove na izgradji nove sportsko-rekreativne zone u okviru projekta Mikro020. Radovi su izvođeni na osnovu idejnog rješenja firme “Arhient” iz Podgorice. Osim sportskog sadržaja, izgrađene su i pješačke staze u dužini od 260m, širine 2m, zatim zona za naše najmlađe sugrađane sa spravama za djecu, kao i zona za roštiljanje. U okviru ove zone, postavili smo kante za otpatke i klupe, to jest urbani mobilijar. Radovi su donacija kompanije “Bemax” u vrijednosti oko 100.000 eura”, istakla je Vuksanović i zaključila da je ovo još jedna donacija ove kompanije , te da će i u narednom periodu nastaviti da kvalitetno i odgovorno doprinose uređenju glavnog grada.