Podgorica Bemax liga okupiće 36 ekipa i oko 600 dječaka i djevojčica | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Podgorica Bemax liga okupiće 36 ekipa i oko 600 dječaka i djevojčica

Poslije godine u kojoj nije bilo takmičenja u mlađim uzrasnim kategorijama zbog pandemije korona virusom, proteklog vikenda krenula su takmičenja u Ligi mladih.

Ali, ono što je posebno značajno jeste da se nakon pauze opet vraća i takmičenje za najmlađe – nakon opsežnih priprema sve je spremno za nastavak lijepe priče, koja će ove sezone okupljati i djevojčice i dječake pod nazivom Podgorica Bemax liga osnovnih škola u košarci.

Na današnjem sastanku u ,,Bemax arena”, dogovoreno je da nova sezona, četvrta u konkurenciji djevojčica, a prvi kod dječaka, startuje prvog vikenda novembra. Impresivne brojke već garantuju da će ovo biti takmičenje od izuzetnog značaja – 18 škola sa teritorije glavnog grada, gradske opštine Golubovci i opštine Tuzi, imaće svoje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nastupiće oko 600 dječaka i djevojčica, koji će se kroz 160 utakmica boriti za vrijedne nagrade.

Sve to govori da će osnovci imati takmičenje, koje će trajati do maja, a koje će po organizaciji biti na nivou profesionalaca i kojem bi pozavidjeli i mnogi klubovi. Na sastanku u “Bemax areni”, gdje će biti odigrane sve utakmice lige, Zoran Vujičić, ispred organizatora, KK Podgorica, dogovorio je sa profesorima škola koje su učesnice određene detalje oko samog takmičenja.

– Činjenica je da je Bemax liga tokom tri sezone donijela mnogo toga pozitivnog, da smo uspjeli da omasovimo ovaj sport, što je i bio cilj, jer se u našoj školi košarke javio veliki broj novih polaznica. Zadovoljstvo je da se upravo kroz ovu ligu afirmisalo nekoliko novih talenata, djevojčica koje su stigle i do prvog tima Budućnost, pa čak i do kadetske reprezentacije. Sve to govori daje ovaj projekat pravi potez i zbog toga nastavljamo za dobro ženske košarke sa ovom pričom, a sada KK Podgorica kao nosilac projekta, zahvaljujući sponzoru, kompaniji Bemax, imamo priliku da taj projekat proširimo i na mušku košarku – kazao je Zoran Vujičić.

Baš kao i prethodne sezone u ligi će učestvovati “Sutjeska, “Milorad Musa Burzan, ,,Oktoih, “21.maj, “Vuk Karadžić, “Štampar Makarije, “Radojica Perović, “Maksim Gorki, “Savo Pejanović, “Dragiša Ivanović, “Božidar Vuković Podgoričanin, “Branko Božović, “Vlado Milić, “Vladimir Nazor, “Pavle Rovinski, “Marko Miljanov” i ,,Mahmut Lekić”, dok će gradsku opštinu Golubovci ovog puta predstavljati ,,Zarija Vujošević”,a očekuje se da svoj doprinos da i ,,Niko Maraš”. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po devet timova, a nakon grupne faze i devet kola, slijedi eliminaciona faza.

– Ovo je zaista sjajna priča. U početku je bilo teško formirati ekipu, jer nije bilo mnogo raspoloženih djevojčica za košarku, ali kako je vrijeme odmicalo, odziv je bio sve veći. Organizatori lige su se zaista potrudili da se djeca osjećaju kao profesionalci, jer kompletna sportska oprema i dvorana u kojoj igraju zaista djeluje na profesionalnom nivou i to je sigurno uticalo da mnoge od njih uđu u košarkašku sekciju – kazala Marija Nišavić, profesor, iz OŠ ,,Sutjeska”.

Direktor Zoran Vujičić objasnio je da će sve djevojčice i dječaci od organizatora lige, zahvaljujući sponzoru, kompaniji ,,Bemax”, dobiti na poklon novi komplet sportske opreme za novu sezonu, u vidu resova, treneri i rančeva. Da je organizator mislio o svakom detalju možda najbolje govori podatak da će djeca nakon utakmica imati obezbijeđen obrok.

– Ovo je nešto zaista nevjerovatno i ovaj projekat je nešto najljepše što se desilo za djecu u posljednjih ko zna koliko godina. Drago mi je da će sada biti ogranizovano i takmičenje za dječake, a svi profesori nastojaće da daju svoj doprinos – kazala je Jasna Lješković, koja je sa OŠ ,,Dragiša Ivanović”, ispisala istoriju kao prvi šampion ove lige.