Počinje postavljanje čelične konstrukcije na novom pješačkom mostu na Morači | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Počinje postavljanje čelične konstrukcije na novom pješačkom mostu na Morači

Radovi na pješačkom mostu na Morači koji će povezati staro postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa novim, u okviru izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici odvijaju se po predviđenom planu.

“Trenutno se izvode radovi na prvom od tri dijela čelične konstrukcije koju će most imati, a postavljena je pomoćna skela preko koje će se ta konstrukcija i montirati”, navode u Pg birou.

Ova faza radova trajaće do sredine oktobra.

“Nakon toga slijedi montaža limova i izrada spregnute konstrukcije ploče mosta, izrada ograde mosta, montaža hidrotehničkih i elektro instalacija na mostu”, ističu u PG birou.

Svi ovi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja tekuće godine, nakon čega će se raditi na izgradnji preostale infrastrukture.

Vrijednosti ovog dijela projekta izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici iznosi 1.9 miliona eura, a planirano je da bude završen do septembra 2021. godine.

“Imajući u vidi da je izvođač radova kompanija Bemax, vjerujemo da će svi radovi biti završeni i prije ugovorenog roka”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, most će biti dugačak 125 metara, sa najvećim rasponom od 75 metara i širok 6.4 metra.

Jedan kraj izlazi na Ulicu 8. Marta kod „Hemomonta“, a drugi na Ulicu Vukašina Markovića.

Most će, osim za prenos hidrotehničkih instalacija sa desne na lijevu obalu rijeke, služiti i kao pješačka zona, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom.