Počelo uređenje plaže u Rogamima | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Počelo uređenje plaže u Rogamima

U  okviru projekta Mikro 020 kompanija Bemax je počela da izvodi radove na uređenju plaže ispod vijadukta u Rogamima.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, riječ je o donaciji navedene kompanije Glavnom gradu čiji su najodgovorniji predstavnici izrazili želju, uzimajući u obzir da je navedena lokacija popularna izletnička zona građana Podgorice,  da u potpunosti učestvuju u njenoj adaptaciji i modernizaciji.

“U sklopu uređenja biće izgrađen plato ispod vijadukta namijenjen za parking posjetilaca ove izletničke zone, kao i potporni zidovi i roštiljnice. Zidovi i roštiljnice će biti obloženi kamenom, dok će parking biti od šljunka fine granulacije. Radovi će biti završiti najkasnije za šest  mjeseci, a cilj je da se ova lokacija što prije privede namjeni na zadovoljstvo naših građana, Glavnog grada i kompanije Bemax. Vrijednost donacije je oko 200.000 eura”, ističu oni.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je jedno od strateških opredjeljenja uprave Glavnog grada da se ožive i revitalizuju sva tradicionalna mjesta okupljanja Podgoričana, a upravo su podgoričke plaže bile omiljena mjesta naših sugrađana naročito šezdesetih godina prošlog vijeka.

“S tim u vezi Glavni grad je nedavno je pokrenuo projekat revitalizacije podgoričkih plaža kao mjesta koja imaju veliki turistički i razvojni potencijal, kada je i najavljeno uređenje plaže na Sastavcima, plaže Labud (Galeb), kao i plaže u Rogamima. Uređenje lokacije na Sastavcima je završeno, tako da je ovog ljeta plaža uz Moraču bila jedno od omiljenih izletišta Podgoričana i svih ljubitelja prirode”, navode oni.

Nastavak realizacije ovog projekta će, kako naglašavaju, pokazati punu opravdanost i vjerujemo da će sve podgoričke plaže u narednom periodu biti na pravi način valorizovane i uređene u skladu sa potrebama građana.