Počela sanacija i rekonstrukcija puteva u Riječkoj nahiji | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Počela sanacija i rekonstrukcija puteva u Riječkoj nahiji

Prijestonica Cetinje započela je rekonstrukciju i sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva u Riječkoj nahiji, vrijednu gotovo 550 hiljada eura.

“U Vrelima Uganjskim u toku je sanacija dva puta ukupne dužine oko kilometar, dok bi sjutra mašine podgoričke kompanije Bemax trebalo da započnu sanaciju i rekonstrukciju 1,2 kilometra lokalnog puta u selu Pačarađe. Postojeći put biće proširen sa 2,2 na tri metra, tamponiran i asfaltiran”, saopšteno je iz Prijestonice.

Po završetku ovih radova mehanizacija Bemax-a biće preseljena u selo Kokorin-Prekornica, gdje će 2,2 kilometra puta biti sanirano i asfaltirano, a odmah potom u selo Začir-Dubova, gdje je planirano asfaltiranje tri kilometra puta.

Osim ovih, u Riječkoj nahiji planirana je rekonstrukcija i sanacija puteva u selima Bobija, Mracelje, Kosijeri, Markov Do i Ceklin, potom lokalnih puteva Dodoši – Rvaši, Drušići – Prevlaka i Začir – Dubova, kao i sanacija udarnih rupa u selima Bokovo i Peleši, te potpornih zidova u selima Začir, Kosijeri i Lipa Dobrska.

Prijestonica Cetinje je u posljednje dvije godine rekonstruisala i sanirala oko 50 kilometara seoskih puteva.

“Na gradskom području pri kraju je horizontalno obilježavanje ulica Vuka Mićunovića i Novice Cerovića, koje su početkom mjeseca presvučene novim asfaltom”, navode oni.

Svi radovi dio su projekta „Unapređenje gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva Prijestonice Cetinje“, koji se realizuje u okviru Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.