Počela izgradnja škole u Tološima; Vuković: Ulaganje u mlade, garant budućnosti Crne Gore | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Počela izgradnja škole u Tološima; Vuković: Ulaganje u mlade, garant budućnosti Crne Gore

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i Andrea Ubović položili su danas kamen temeljac za izgradnju osnovne škole u Tološima. Riječ je o vrijednoj donaciji porodice Ubović koja je, u znak sjećanja na njihovu nedavno preminulu Novku Ubović – majku, babu i istaknutog prosvjetnog radnika, poželjela da donira novac za gradnju nove škole u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vuković je čestitao Dan nezavisnosti, ističući posebno zadovoljstvo što upravo na ovaj datum počinje i izgradnja osnovne škole u Tološima, projekat koji su stanovnici ovog dijela dugo čekali.

“U nekim planovima ova škola postoji već dvadesetak godina i izuzetno smo ponosni na to što smo zahvaljujući vrijednoj donaciji porodice Ubović, kompanije Bemax, mi danas krenuli u izgradnju ove škole. Ona će do početka naredne školske godine biti potpuno završena i opremljena”, kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima kapacitet škole je 1200 učenika, a osim škole dobićemo i novu fiskulturnu salu, tako da će Tološi izgledati potpuno drugačije od danas za godinu dana.

“Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat i mislimo da je ovo najbolja moguća poruka koju možemo poslati danas, jer samo ulaganjem u znanje i nove generacije možemo učiniti da naša država vječno traje. Neka nam je srećna nova škola i neka nam je srećan Dan nezavisnosti”, kazao je Vuković.

Podsjetio je da su se članovi porodice Ubović obratili gradskoj upravi sa inicijativom da se na ovaj način oduže svojoj majci, babi, te da nema boljeg načina s obzirom na to čime se Novka bavila, a to je da se na teritoriji glavnog grada izgradi jedna osnovna škola.

“Na nama je bio izbor u kom dijelu grada će se graditi taj objekat i moj zamjenik Časlav Vešović i ja nijesmo imali dilemu znajući koliko dugo Tološi čekaju na osnovnu školu i sugerisali smo porodici Ubović da upravo Tološi treba da budu mjesto đe će se graditi ovaj objekat, i oni su to spremno prihvatili i krenuli u razradu idejnog rješenja i nedavno je završen glavni projekat i evo danas smo svečano položili kamen temeljac”, istakao je Vuković.

U pitanju je, kako dodaje, donacija vrijedna preko 6 miliona eura, nešto što se odavno nije desilo, ne samo u Crnoj Gori, nego na ovim prostorima, tako da dugujemo veliku zahvalnost porodici Ubović i kompaniji Bemax koja će izvesti radove.

“Plan je da do početka naredne školske godine škola ne bude samo završena nego i potpuno opremljena.” istakao je Vuković i najavio da će osim škole biti izgrađena i nova fiskulturna sala i još jednom se zahvalio porodici Ubović.

Andrea Ubović iskazala je zadovoljstvo zbog postavljanja kamena temeljca za školu koja predstavlja vječitu uspomenu na profesoricu matematike velikog broja podgoričkih đaka, i njenu baku, Novku Ubović.

“Novka je svoj životni vijek posvetila obrazovanju podgoričkih generacija, a kasnije svojih unučadi. Učila nas je da budemo mudri i vrijedni, da poštujemo porodicu i da budemo dobri ljudi. Drugi razlog za zadovoljstvo jeste što danas slavimo 15 godina od dana kada je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost. Novka Ubovic nas je učila da poštujemo različitosti i da je obrazovanje ključ toga, zato vjerujem da će generacije koje budu pohađale ovu školu, mijenjati našu Crnu Goru nabolje i ostaviti značajne tragove u crnogorskoj istoriji”, zaključila je Ubović.