Počela gradnja nove sportsko-rekreativne zone u Tološkoj šumi | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Počela gradnja nove sportsko-rekreativne zone u Tološkoj šumi

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima i direktor Ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemax Zoran Vujičić danas su simboličnom sadnjom obilježili početak radova na uređenju sportsko rekreativne zone u Tološkoj šumi.

Riječ je o dugoočekivanom projektu vrijednom preko 800.000 eura, čijom realizacijom će i ovaj dio grada dobiti savremenu sportsku infrastrukturu sa brojnim sadržajima za rekreativce i sportiste.

“Glavni grad je u partnerstvu sa Ženskim košarkaškim klubom Budućnost- Bemax i kompanijom Bemax krenuo u realizaciju još jednog kapitalnog projekta koji je izuzetno značajan ne samo za građane ovog dijala grada, nego i cijele Podgorice. Riječ je o rekonstrukciji drugog dijela Tološke šume koji se prostire od Ulice Baku prema Tološima, tako da ćemo vrlo brzo na površini od preko 30.000 m2 dobićemo najsavremeniju sportsko-rekreativnu zonu, ne samo u Podgorici nego i šire”, naveo je Vuković.

Kako je kazao, ukupna vrijednost ovog projekta je preko 800.000 eura, a iako je rok godinu dana, siguran je da će u mnogo kraćem roku dobiti novu trim stazu, stazu za pješake, biciklističku stazu, dječije igralište, dva košarkaška terena pod reflektorima i mali ugostiteljski objekat.

“Cijeli ovaj prostor biće pokriven hidrosistemom i WI-FI signalom, čime stvaramo uslove za cjelodnevni boravak u prirodi naših sugrađana. Znamo kako prostor trenutno izgleda, to nas čini još zadovoljnijim što ćemo za kratko vrijeme dobiti jedan istinski ukras Podgorice”,  istakao je Vuković,

Vuković je podsjetio na realizovane uspješne projekte u partnerstvu sa kompanijom Bemax i zahvalio na dosadašnjoj podršci.

“Zahvaljujući tom partnerstvu u prethodnih godinu dana dobili smo velelepnu Bemax arenu, i meni kao gradonačelniku ne preostaje ništa drugo nego da se zahvalim našim partnerima i izrazim uvjerenje da će to partnerstvo trajati narednih 20 godina, a nadam se i duže”, naglasio je Vuković i dodao da će se gradska uprava zajedno sa partnerima potruditi da se ovaj prostor preda što prije na upotrebu našim građanima.

Konstatujući da Podgorica svakog dana mijenja svoj izgled i dobija nove sadržaje, gradonačelnik je najavio da će za nekoliko dana biti otvorena Baku ulica u neposrednoj blizini Tološke šume koju grad čeka 20 godina.

Predsjednik Ženskog košarkaškog kluba „Budućnost Bemax“, Zoran Vujačić izrazio je zahvalnost gradonačelniku Vukoviću, kao bivšem sportisti koji je prepoznao u ŽKK Budućnost Bemax partnera na realizaciji ove ideje.

“Malo posle potpisivanja ugovora sa Glavnim gradom o javno-privatnom partnerstvu , danas smo ovdje da obilježimo početak radova na ovom vrijednom infrastrukturnom objektu , kako za grad, tako i za našu državu“, saopštio je Vujičić.

On je podsjetio na brojne uspjehe  ŽKK Budućnost Bemax u poslednjih nekoliko godina  koji su ih po rezultatima pozicionirali kao lidera u regionu. Vujičić je izrazio zadovoljstvo što je samo u poslednjih nekoliko dana  preko 150 dječaka i djevojčica upisano u trenažni proces kluba.

“Mislim da će ovaj objekat biti u kratkom roku završen, poznavajući kompaniju Bemax, mislim da će oni sve da urade što je do njih da to kako je projektom predvišeno bude i na licu mjesta“, zaključio je Vujičić i dodao da će svi sadržaju Bemax parka biti besplatni za korišćenje građanima, te da očekuju da će rekreativci i sportisti maksimalno koristiti buduće sadržaje.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović je izrazila zadovoljstvo ispred te kompanije što su dio projekta.

“Ovdje će za  vrlo kratko vrijeme biti izgrađena nova moderna sportsko-rekreativna zona sa svim sadržajima. Planirana je izgradnja biciklističke staze, trim staze, pješačkih staza, trim bara i dva košarkaška terena“, istakla je Vuksanović i dodala da će  cijeli zahvat  biti osvijetljen javnom rasvjetom pa će na taj način biti moguće korišćenje ove zone i u večernjim časovima.

Dužima trim staze je 840 metara, biciklističke staze 750 metara, a unutar  zahvata će se graditi i pješačke staze dužine preko 900 metara. U sjevernoistočnoj zoni će se nalaziti trim bar, a u nepostrednoj blizini biće smjštena zona za najmlađe posjetoce, zona sa dječijim terenima i betonskim stazama za vožnju trotineta i bicikal. Uz trim stazu biće i stanice opremljene spravama za vježbanje.

Vuksanović je naglasila da će Bemax kao društveno odgovorna kompanija nastojati da u najkraćem mogućem roku završi radove i privede namjeni ovaj prostor.