Plaža u Rogamima biće uskoro potpuno adaptirana i opremljena novim sadržajima | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Plaža u Rogamima biće uskoro potpuno adaptirana i opremljena novim sadržajima

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima i predstavnicima kompanije Bemax, danas je obišao radove na uređenju plaže ispod vijadukta u Rogamima koji se realizuju u okviru projekta Mikro 020. Riječ je o donaciji navedene kompanije Glavnom gradu čiji su najodgovorniji predstavnici izrazili želju, uzimajući u obzir da je navedena lokacija popularna izletnička zona građana Podgorice, da u potpunosti učestvuju u njenoj adaptaciji i modernizaciji.

Vuković je tom prilikom istakao da će Podgoričanima uskoro na upotrebu biti predato omiljeno izletište i kupalište u novom ruhu, saopšteno je iz Glavnog grada.

‘’U pitanju je investicija koju realizuje kompanija Bemax kao poklon Glavnom gradu jer je tokom rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu ovdje bila lagerovana izvjesna količina građevinskog materijala, a sve to je privuklo pažnju mještana i tada su društveno odgovorni ljudi iz kompanije Bemax, obećali da će plažu vratiti u prvobitno stanje. Dodatno, zahvaljujući investiciji koja premašuje 200.000 eura u narednih nekoliko mjeseci na ovom mjestu dobićemo najljepšu plažu u Podgorici”, saopštio je Vuković i zahvalio se kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji, podsjećajući da je u Pipere tokom ove godine uloženo preko pola miliona eura.

Prema njegovim riječima, to je samo dio priče koja se dešava na teritoriji ove tri mjesne zajednice koje se nalaze u Piperima, jer su tokom ove godine investirali preko pola miliona eura. U rekonstrukciju putne infrastrukture, ističe Vuković, uloženo je  240.000 eura, nešto preko 80.000 eura u novu rasvjetu i 210.000 eura u izgradnju nove vodovodne mreže za sela Gole strane i Velje brdo.

On je podsjetio da je u međuvremenu Pričelje dobilo najmoderniji sportski poligon u gradu.

“Sva ova priča počinje i završava se rekonstrukcijom starog puta prema Danilovgradu i smatram da, kad su Piperi u pitanju, da smo imali jednu godinu za ponos i iskreno se nadam da će finansijska situacija i naredne godine omogućiti da nastavimo istim tempom”, zaključio je Vuković i zahvalio mještanima te mjesne zajednice na sugestijama i strpljenju prilikom izvođenja radova.

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović istakla je da je adaptacija javne površine ispod vijadukta Rogami donacija kompanije Bemax Glavnom gradu u vrijednosti od oko 200.000 eura, dodajući da su radovi počeli u oktobru, a rok za završetak je april naredne godine.

„Radovi se izvode prema idejnom rješenju firme Arhitektonski atelje iz Podgorice u okviru kojeg je predviđena izgradnja parking zone ispod samog vijadukta, pristupnog puta do plaže kao i roštiljnjica, a betonski zidovi i roštiljnice biće obloženi kamenim oblucima“, istakla je Vuksanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je kompanije Bemax dio ovog projekta i naglasila da je ovo nije jedina donacija te kompanije, i da će ih sirurno biti i u narednom periodu, dodajući da će Bemax nastaviti da i u narednom periodu sve poslove obavlja na profesionalan, odgovornan i kvalitetan način.