Petlja Smokovac biće gotova do kraja avgusta | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Petlja Smokovac biće gotova do kraja avgusta

Na gradilištu petlje “Smokovac” na prvoj dionici auto-puta, završen je veći dio radova. Koordinator za auto-put u kompaniji Bemax Milo Muhadinović kaže da očekuju završetak radova do kraja avgusta. Samo na najvažnijem objektu na petlji, mostu Smokovac, završeno je 75 odsto radova.

Na petlji Smokovac se intenzivno radi, 150 radnika, sa više od 70 različitih mašina, završili su na tom gradilištu veći dio posla.

“Radovi na petlji su počeli krajem aprila prošle godine. Tada smo dobili građevinsku dozvolu. Generalno, mi pratimo dinamiku i očekujemo da će radovi biti završeni do kraja avgusta ove godine”, kaže Muhadinović.

Najvažniji objekat na petlji je most Smokovac. Na njegovoj izgradnji angažovano je više od 50 radnika.

“Prije tri dana smo izbetonirali srednji raspon na lijevom mostu. Most, čija je dužina 150 metara, znači lijevi i desni most dužine od po 150 metara, završen je u nekim procentima od preko 75 odsto. Ostali betonski radovi na petlji Smokovac su završeni u nekom procentu od preko 80 odsto, dok su zemljani radovi završeni u procentu od 75 odsto”, naveo je Muhadinović.

Za sada, vremenske prilike nijesu mnogo uticale na dinamiku ovih radova. Nije ni epidemija. Period koronavirusa jedino može imati uticaja, kaže Muhadinović, na asfalterske radove na auto-putu.

“Prije svega zbog nabavke bitumena. Kompletan asfalt na auto-putu se radi od specijalne vrste bitomena – polimer bitumena, koji je vezan za proizvodnju nafte. Kako je bila mala potražnja nafte tokom ovog perioda, bila je niska i cijena nafte i onda rafinerije uopste nijesu proizvodile i prodavale polimer bitumen”, kaže Muhadinović.

On ističe da su odgovorili izazovima na pravi način, te da su njihovi radovi, koji teku predviđenom dinamikom, u završnoj fazi.