Otvorena pasarela u Sutomoru, smanjiće saobraćajnu gužvu | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Otvorena pasarela u Sutomoru, smanjiće saobraćajnu gužvu

Pješački most dugačak deset metara  otvoren je danas u Sutomoru. Pasarela je izgrađena iznad Jadranske magistrale, kod autobuske stanice u Sutomoru, a trebalo bi da smanji saobraćajne gužve na toj dionici i poveća bezbjednost pješaka.

Izgradnja pješačkog mosta završena je, kao što je najavljeno, prije početka glavne turističke sezone.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković naglasio je da je postojala potreba da se uradi taj objekat.

“Našli smo društveno odgovornu firmu „Bemax“ koja je donirala cijeli objekat, od izrade projekta do završetka pasarele i sve je koštalo oko 80.000 evra. Mnogo je značajniji ovaj objekat u funkciji građana, nego što je vrijednost njegova”, kazao je Nurković, dodajući da je važno da se i druge firme pokažu kao društveno odgovorne i pomažu oko rješavanja problema.

On je rekao da se nada da će zajedničkom akcijom ministarstva, opštine i društveno odgovornih firmi izgraditi još jednu pasarelu u Sutomoru, kako bi ih građani koristili za sigurniji i bezbjedniji prelaz magistrale.

Predsjednik opštine Bar Zoran Srzentić kaže da će pasarela doprinijeti bezbjednosti prelaska preko magistrale.

“Računamo da će korišćenje ove pasarele smanjiti saobraćajne gužve, naročito u jutarnjim i predvečernjim satima kada se odlazi ka moru i vraća sa plaže”, kazao je Srzentić.

Izvršni direktor Bemax-a Veselin Kovačević poručio je da je ta kompanija uvijek spremna da realizuje ovakve i slične donacije u korist građana.