Novi most na Morači biće završen prije roka | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Novi most na Morači biće završen prije roka

Radovi na izgradnji novog mosta preko Morače na trasi Jugozapadne obilaznice, koja povezuje Petrovačku i Cetinjsku magistralu intenzivno se odvijaju i teku u skladu sa planiranom dinamikom. I pored problema izazvanih epidemijom koronavirusa, odnosno otežane nabavke opreme i materijala, smanjenja broja radnika na gradilištu kako bi se ispoštovala predviđena fizička distanca, radovi na izgradnji mosta biće najkasnije završeni u predviđenom roku, odnosno u aprilu 2021. godine, saopštili su iz Glavnog grada.

Kako dodaju, imajući u vidu da je izvođač radova kompanija Bemax, u saradnji sa kompanijom Crnagoraput AD, koja većinu projekata završava i prije predviđenog roka, očekuju da će to biti slučaj i sa novim mostom na Morači.

“Na mostu su završeni radovi na pobijanju šipova, urađena su četiri pomoćna stuba za skelu i radovi na izgradnji šipova temelja za centralni stub. Takođe, završeno je i betoniranje stubova oporaca, čeonog i krilnih zidova, kao i montaža oplate, bušenje i ugradnja šipova za zagat, montaža i ugradnja pomoćnih ležaja za „čelični kljun“ i postavljanje „čeličnog kljuna“ u početni položaj, a započeto je i armiranje prvog takta mosta”, objašnjavaju iz Glavnog grada.

Podsjećaju, za izradu glavnog projekta i izgradnju mosta po sistemu „ključ u ruke“ (druga dionica Jugozapdne obilaznice) potpisan je ugovor sa konzorcijumom “Crnagoraput AD – Bemax d.o.o.”.Vrijednost ugovora je 5.798.320 eura.

“Most je koncipiran kao konstrukcija na dva raspona po 75 m. Središnji, ujedno i jedini stub se veže s rasponskom konstrukcijom, a završava pilonom koji nadvisuje rasponsku konstrukciju za 31 metar. S pilona se na objekat veže ukupno 7 vješaljki na svaki raspon koje se vežu na središnju osu konstrukcije”, navode oni.

Izgradnja Jugozapadne obilaznice počela je u avgustu 2018. godine. Predstavlja saobraćajnicu primarne mreže, koja čini vezu između magistralnog puta Podgorica-Cetinje i magistralnog puta Podgorica-Petrovac.

“Podgorica će na ovaj način izgraditi dio saobraćajnog prstena oko grada, jer će nakon završetka izgradnje obilaznice grad biti značajno rasterećen od tranzitnog saobraćaja. Obilaznica je dužine 3.621 metar, a podijeljena je na tri dionice i sadrži tri objekta most preko rijeke Morače, dužine 150 metara, nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4 metra i podvožnjak prema Botunu”, ističu iz Glavnog grada.

Prva dionica, duga 1,35 kilometara, proteže se od raskrsnice sa Cetinjskim putem do mosta preko rijeke Morače, druga dionica je duga 200 metara i na njoj se nalazi most, dok je treća dionica, od mosta preko rijeke Morače do raskrsnice sa putem Podgorica-Petrovac, a duga je dva kilometra.