Nova kruna za Budućnost Bemax | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Nova kruna za Budućnost Bemax

Samo sedam dana nakon što su mlađe pionirke ŽKK Budućnost Bemax postale šampionke Crne Gore, podgorički klub dočekao je novi trofej. Šampionke Crne Gore su kadetkinje Budućnost Bemaxa, koje su na finalnom turniru u Kotoru sa tri ubjedljive pobjede dominantno stigle do naslova prvaka države.

,,Plave“ su u laganom ritmu savladale nikšićki Olimp 81:45, a zatim bez problema ,,odradile“ i Magic iz Kotora (89:45). S obzirom na to da je prvog dana dva trijumfa ostvarilo i Primorje protiv Magica (71:57) i Olimpa (75:74), bilo je jasno da će drugog dana završnog turnira meč Budućnost Bemax – Primorje odlučivati o prvaku. Međutim, derbi je donio neizvjesnost samo u prvom poluvremenu, da bi u nastavku Podgoričanke stigle do ubjedljivih 90:72, čime su ,,plave“ ostvarile tri pobjede sa ukupnom koš razlikom čak +98!

Finalni meč turnir u Kotoru obilježila je sjajna Jovana Savković, koja je protiv bivšeg kluba u odlučujućem meču za trofej ubacila čak 29 poena (prva dva meča nije nastupala), Nađa Drobnjak postigla je 15, odlična je bila i Anastasija Begović sa 13, Ivona Đikanović i Lana Vukčević dodale su po 12, a u strijelce su se upisale još Mia Bojičić sa četiri, Janja Dragišić tri i Jovana Filipović sa dva poena.

U meču protiv Olimpa najefikasnija bila je Nađa Drobnjak (17), dvocifrene su bile još Dragišić – 13 i Bojanić 10, a u strijelce su se upisale još Filipović devet, Đikanović i Savović sedam, Vukčević i Begović po šest, Bojičić, Mandić i Malović po dva. U utakmici protiv Magica najefikasnija bila je Ivona Đikanović (21), kćerka nekadašnjeg sjajnog košarkaša Sava Đikanović, čak 18 je dodala Vukčević, a dvocifren učinaka imala je još Bojičić (11). Na devet se zaustavila Drobnjak, sedam je dodala Begović, Bojanić je postigla poen manje. Upisale su se još Dragišić, Savović i Malović po četiri, Filipović tri i Mandić dva.

Šampionski pehar kapitenki ,,plavih“ Anastasiji Begović uručila je Mirjana Sekulić, komesar takmičenja.