Na dionici auto-puta ugrađeno 950 tona asfalta | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Na dionici auto-puta ugrađeno 950 tona asfalta

Danas je završen prvi bituminizirani noseći sloj asfaltnog zastora na probnoj dionici auto-puta Bar – Boljare, saopštili su iz Vlade, ističući da je ugrađeno 950 tona.

Kako navode u Vladi, sve protiče u skladu projektom i savremenim procedurama izvođenja, a radove nadziru Monteput, Ingerop, DKTP i nadležne laboratorije.

“Asfalni zastor se izvodi u tri sloja debljine 7+7+4 centimetara i radi se od polimer modifikovanog bitumena”, precizirali su.

Inspektor za otvorenu trasu Verica Milović kazala je da probna dionica izvedena na sve tri saobraćajne trake – dvije vozne i jednu za spora vozila.

“Polimer modifikovani bitumen je bitumen koji je poboljšan polimerima. Poboljšava karakteristike asfalta u uslovima visokih temperatura i smanjuje mogućnost nastanka pukotina pri niskim temperaturama”, pojasnila je Milović.

Ona je najavila da će u narednih desetak dana biti sprovedena laboratorijska ispitivanja koja će uzeti sa te mješavine i, ukoliko analize pokažu dobre rezultate, moći da se nastavi asfaltiranje na auto-putu.

Podsjećamo, prve metre asfalta na auto-putu kompanija Bemax je ugradila juče.