Morača još jednom premošćena, izbetoniran posljednji raspon na sjevernom mostu Smokovac | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Morača još jednom premošćena, izbetoniran posljednji raspon na sjevernom mostu Smokovac

Rijeka Morača još jednom je premošćena. Kompanija Bemax je danas izbetonirala posljednji raspon na sjevernom mostu Smokovac dugom 150 metara i to deset dana prije roka.

Most Smokovac je impresivna građevina i najveći objekat na ovoj petlji a zapravo se sastoji od dva dijela, sjevernog i južnog koji će služiti za dva suprotna saobraćajna smjera.

Kompletne radove na petlji Smokovac izvodi kompanija Bemax kao podizvođač glavnom izvođaču radova na prioritetnoj dionici auto puta Bar – Boljare kompaniji CRBC.

“Ovo predstavlja još jedan pokazatelj da je kompanija Bemax prepoznata kao ozbiljan izvođač koja projekte na kojima izvodi radove završi prije roka. Na mostu sada predstoje završni radovi (ivični vijenci, odvodnjavanje, hidroizolacija). Kako su projektom predviđena dva mosta sa sigurnošću možemo reći da će se i drugi most završiti prije ugovorenog roka koji je 15. avgust 2020. godine”, kazali su za CdM iz Bemaxa.

Oni očekuju da će radovi na južnom mostu biti zavrseni do kraja mjeseca što je 15 dana prije roka.