Mlađe pionirke Budućnost Bemaxa šampionke Crne Gore | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Mlađe pionirke Budućnost Bemaxa šampionke Crne Gore

Mlade košarkašice Budućnost Bemaxa na dominantan način stigle su do trofeja. Mlađe pionirke podgoričkog kluba šampionke su Crne Gore, jer su na finalnom turniru, koji je održan u Tivtu, ostvarile sve tri pobjede i sa koš razlikom +71 zasluženo došle do pehara.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Sea Stars koja je imala dvije pobjede i poraz od Budućnosti 53:50, treća pozicija pripala je Primorju, a četvrta Pljevljima.

U prvom meču ,,plave“ su deklasirale Primorje 61:26, a meč su obilježile Begović i Baković sa po 18 poena, dok je Terić bila dvocifrena – 10, a Jovanović je dodala 9. U drugom meču, takođe nije bilo neizvjesnosti – Podgoričanke su bile bolje od nikšićkog Olimpa 72:39. Begović je opet blistala i ubacila 20 poena, Baković je dodala 18, uz 15 Vukčević. Zahvaljujući pobjedama ekipe Sea Stars nad Pljevljima 47:30 i Primorjem 45:27, bilo je jasno da će duel Budućnost Bemax – Sea Stars odlučivati o prvaku. Vukčević je ubacila 20, a Begović je još jednom bila dvocifrena – 10.

Sjajna generacija, koju sa klupe vodi trener Vesna Vujadinović tako je zasluženo došla do trofeja. 

Kadetkinje i juniorke na završnim turnirima

Da Budućnost Bemax osim prvog tima, koji je iz godine u godinu sve mlađi, veliki akcenat stavlja na rad sa mlađim selekcijama, dokazale su kadetkinje i juniorke, koje su takođe izborile prolaz na finalnim turnirima. Zanimljivo je da je u juniorskoj kategoriji Budućnost Bemax osvojila prvo mjesto u svojoj grupi, dok je pobjednik druge grupe Podgorica, filijala ,,plavih“, što je dokaz da su najveći talenti upravo u glavnom gradu.