Košarkaškice Budućnosti Bemax premašile očekivanja | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Košarkaškice Budućnosti Bemax premašile očekivanja

Pobjedom košarkašica Celja nad Montanom u Bugarskoj situacija na vrhu tabele WABA lige mnogo je jasnija. Naime, upravo Montana i Celje sada imaju po četiri poraza, dok Beroe i Budućnost Bemax imaju po dva, pa je već sada jasno da će ta četiri tima biti na završnom turniru, koji će Podgoričanke dočekati sa prve ili druge pozicije.

Ako se zna da je crnogorski šampion prošlu sezonu dočekao sa nikad mlađim timom, a u ovu ušao dodatno podmlađen (otišle Nikolina Džebo i Aleksandra Katanić), a jedino pojačanje bila 15-godišnja Jovana Savković, onda je već sada izvjesno da su Podgoričanke premašile očekivanja. Celje će do kraja imati manje više rutinske mečeve protiv Partizana i Vojvodine, ali ih čeka derbi u Staroj Zagori protiv Beroe. Sa druge strane, Montana do kraja ima dva meča sa Vojvodinom, gostovanje Banovićima i meč u Podgorici protiv Budućnost Bemaxa. To znači da ukoliko Celje odradi maksimalno mečeve đe ima ulogu favorita, a izgubi u Staroj Zagori onda će Montani meč u Podgorici biti od presudnog značaja da li će biti treća ili četvrta.

Ukoliko Montana izgubi od Podgoričanki, imala bi pet poraza, ali bi zbog slabijeg međusobnog skora sa Celjem (oba puta slavile Slovenke) osvojile četvrto mjesto, pa bi u polufinalu igrale vjerovatno sa bugarskim šampionom Beroem, dok bi Celje bilo rival Budućnosti.

”Iskrena da budem ne bavimo se kalkulacijama. Nijesmo ni prošle godine kada je meč u Montani donosio važnost s kim ćemo igrati u polufinalu. O tome ne razmišljamo ni sada, gledamo da svaki trening odradimo maksimalno i da se što bolje spremimo za naredni meč. Fokusirane smo na duel sa Montanom. Naravno, lijepo je što smo već osigurale mjesto na fajnal-foru, ali to ne znači da će nas to opustiti, već derbi sa Bugarkama vidimo kao novu šansu za dokazivanje”, istakla je Anastasija Drobnjak, koja se nakon pauze vratila trenažnom procesu.

Budućnost Bemax će narednog petka ugostiti Montanu, a odmah zatim 1. marta Banoviće, nakon čega će se okrenuti spremanju za fajnal-for. U međuvremenu, crnogorski talenti imaće priliku da i u ta dva duela pokažu potencijal, kako bi Podgoričanke u što boljem raspoloženju dočekale najvažnije mečeve sezone u kojima, nakon svega prikazanog i ostvarenog, nemaju što da izgube.

”Zadovoljne smo što smo već osigurale mjesto na završnom turniru, ali želimo da pokažemo baš u derbiju protiv Montane da smo napredovale tokom sezone i da možemo i sa tako kvalitetnim timovima da se nosimo. Možda nam upravo Montana bude rival u polufinalu, ali ne opterećujemo se oko toga, idemo od utakmice do utakmice”, poručila je mlada Jovana Savković, koja je iako debitant u seniorskoj WABA ligi pokazala kakav je potencijal.