Jovana Marković potpisala za Budućnost Bemax | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Jovana Marković potpisala za Budućnost Bemax

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax dobio je drugo pojačanje za novu sezonu – nakon crnogorske reprezentativke Amre Bajrović, nova članica podgoričkog kluba je Jovana Marković (1997, 190).

U pitanju je reprezentativka Bosne i Hercegovine, koja igra na poziciji centra, a koja je posljednje dvije sezone nastupala za Banoviće. U sezoni 2019/2020 u ligi Bosne i Hercegovine odigrala je 16 utakmica i imala prosjek od 14 poena i 8 skokova, dok je u WABA ligi imala prosjek od 16 poena i 9 skokova, dok je u tek završenoj ponovo bila glavna igračica tima sa kojim je bila i šampion svoje zemlje. Jovana je u domaćem takmičenju odigrala 22 utakmice, bila najkorisnija igračica (15 poen i 8 skokova u prosjeku), a u regionalnom takmičenju na 13 mečeva imala je 15 koševa i 8 uhvaćenih lopti u prosjeku…

– Što tiče kluba, ŽKK Budućnost je klub koji ima sjajne sezone iza sebe, tako da me poziv obradovao i relativno brzo smo se dogovorili. Budućnost je godinama u vrhu, pokazalo se da je to tim u kojem su mnoge igračice napredovale i onda je odluka bila laka. Takođe, odlično poznajem ekipu, igrala sam protiv ovog kluba zadnjih par sezona unazad, tako da ništa mi nije nepoznato. Prvenstveno mi se svidja sto je mlada ekipa sa par starijih i iskusnijih igračica, naravno sto je i akcenat na mlađe igračice da igraju. Drago mi je što sam došla u Budućnost i nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera, kluba i nadam se da ćemo imati odličnu i uspješnu sezonu – kazala je Marković.

Jovana je u karijeri igrala još za Plej of iz Sarajeva i mađarski Pink Pečuj, a njenim dolaskom Budućnost Bemax napravila je najbolji potez nakon odlaska Patricie Bure, jer je Marković već godinama jedna od najboljih igračica na toj poziciji u WABA ligi.

Uprava podgoričkog kluba ekspresno je odreagovala nakon odlaska Bure i pokazala da će i naredne sezone imati mladu ekipu, koja će nastojati da nastavi kontinuitet dobrih rezultata, jer je jedini tim koji je posljednjih sedam godina uvijek bio na završnom turniru.