Izgradnja primarnog kolektora: Do sada ugrađeno 2.200 metara cjevovoda | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Izgradnja primarnog kolektora: Do sada ugrađeno 2.200 metara cjevovoda

U okviru projekta izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, pored radova na sekundarnoj kanalizacionoj mreži i pješačkom mostu, intenzivno se odvijaju i radovi na izgradnji primarnog kolektora čija je funkcija povezivanje postojećeg sa budućim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

“Do sada su završeni radovi na potezu od Ulice 8. marta do Ulice Vojislavljevića u dužini od 700 metara, a trenutno se izvode radovi od Ulice Vojislavljevića ka Jugozapadnoj obilaznici gdje je završena ugradnja 1300 metara kolektora, kao i dodatnih 200 metara u smjeru od Jugozapadne obilaznice ka gradu”, saopšteno je iz PG biroa.

Takođe, ističu, paralelno se izvode radovi na polaganju vodovoda i sekundarne kanalizacije na istim dionicama, tako da je do sada ugrađeno 2200 m kolektora od ukupno predviđenih 5.5 km.

“Radovi na potezu od Ulice Vojislavljevića do obilaznice realizovaće se do kraja marta 2021. godine, a nakon toga preostaje da se završi dionica od obilaznice do budućeg postrojenja, kao i dio kolektora u Ulici 8. marta”, navode u PG Birou.

Podsjećamo, radovi na izgradnji primarnog kolektora počeli su u maju tekuće godine.

Radove izvodi kompanija Bemax, a rok za završetak je 12 mjeseci.

Vrijednost radova na primarnom cjevovodu iznosi 6,6 miliona eura.

Do sada je potrošeno 2.728.513,05 eura što je u skladu sa planom realizacije projekta.