Ispunjena obećanja data građanima Stare Zlatice: Nova sportsko-rekreativna zona i bolja povezanost sa magistralnim putem | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Ispunjena obećanja data građanima Stare Zlatice: Nova sportsko-rekreativna zona i bolja povezanost sa magistralnim putem

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na izgradnji nove sportsko-rekreativne zone na Staroj Zlatici. Tom prilikom podsjetio je da je u avgustu ove godine sa mještanima dogovorena realizacija ovog projekta, te iskazao zadovoljstvo učinjenim.

„Ovo je još jedan u nizu projekata koje smo realizovali sa ciljem unapređenja kvaliteta života u različitim djelovima grada. U avgustu ove godine smo obećali da ćemo u naredna tri mjeseca na ovom prostoru izgraditi savremenu sportsko-rekreativnu zonu i da ćemo riješiti problem saobraćajne veze ovog naselja sa magistralnim putem. U pitanju je dio Dunavske ulice, koji je u tom trenutku bio vrlo problematičan“, podsjetio je Vuković i kazao da Dunavska ulica danas izgleda potpuno drugačije. Trotoarske površine su uređene, postavljena je nova rasvjeta i urađena atmosferska kanalizacija u jednom dijelu ulice, a vrijednost ovog projekta iznosi 160.000 eura.

„Ono što je bila kruna naših napora odnosi se na ovaj projekat, gdje smo na 12.500 m2 dobili prelijepi prostor, dominantno namijenjen mlađoj populaciji, ali i našim nešto starijim sugrađanima, sa brojnim sadržajima i dva sportska poligona”, istakao je Vuković.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje sportsko-rekreativne zone je 218.000 eura, od čega je 60.000 eura donacija kompanije Bemax.

„Znam da su ljudi sa Zlatice decenijama čekali ovako nešto, i naša ideja je da se na proljeće iskopaju dva bunara, da se razvuče mreža za navodnjavanje, i na taj način da sačuva novoformirana zelena površina. U narednoj fazi ćemo na isti način urediti i ostatak ovog platoa, tako da će Zlatičani stvarno moći da se ponose ovim mjestom“, zaključio je Vuković i zahvalio kompaniji Bemax i privrednim društvima Glavnog grada, Agenciji za stanovanje, Zelenilu, Komunalnim uslugama i Vodovodu i kanalizaciji na vrijednom radu i pomoći da se ovakav projekat u tako kratkom roku realizuje.

Jovana Vuksanović ispred kompanije Bemax je istakla da je ovo još jedna uspješno realizovana incijativa koja predstavlja rezultat dobre saradnje sa Glavnim gradom.

„U saradnji sa Glavnim gradom, sa ekipama gradskog Zelenila, Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje uspješno smo realizovali projekat izgradnje sportsko-rekreativne zone na Zlatici. Vrijednost donacije kompanije Bemax je 60.000 eura. Na ovom prostoru izgradili smo pješačke staze od rizle, dva sportska terena, platoe sa spravama za vježbanje i druge sadržaje”, zaključila je Vuksanović.

Dva mlada predstavnika ove mjesne zajednice, Jovana i Slobodan Bošković, uručili su gradonačelniku i zaposlenima gradske uprave zahvalnicu za posvećenost, kontinuirano ulaganje u zelene površine i uložene napore za unapređenje kvaliteta života u ovom naselju.

„Zaista cijenimo sve ono što radite za razvoj, ne samo ovog dijela grada, već i cijele Podgorice”, istakla je Jovana Bošković.

Gradonačelnik Podgorice ranije je i na Facebook-u objavio utiske nakon boravka na Zlatici.

“Sjajan dan na Zlatici. Hvala svima, pogotovo našim najmlađim sugrađanima na izuzetnoj dobrodošlici! Nakon što smo dragim sugrađanima predali na upotrebu novu sportsko-rekreativnu zonu, vrijednu 218.000 eura, razgovarali smo s mještanima mjesnih zajednica Zlatica i Zagorič o budžetu za 2022. godinu”, naveo je Vuković.

Gradonačelnik podsjeća da su tokom protekle tri godine, u razvoj ove dvije MZ uložili preko 4,5 miliona eura.

“Čeka nas još puno posla… Nastavljamo dalje, podgorički, ne politički”, zaključio je Vuković.