Humanost na djelu: Bemax donirao Kliničkom centru 20.000 eura | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Humanost na djelu: Bemax donirao Kliničkom centru 20.000 eura

Kompanija Bemax danas je donirala Kliničkom centru Crne Gore 20.000 eura, kao svoj doprinos obezbjeđivanju svih potrebnih preduslova u slučaju pojave oboljelih od korona virusa u našoj zemlji, saopšteno je iz KCCG.

Kako ističu, renomirana crnogorska kompanija, do sada je mnogo puta ulagala u razvoj zdravstvenog sistema i jedan je od najvećih donatora Kliničkog centra Crne Gore. Zato je, naglašavaju, prepoznata kao društveno odgovoran privredni subjekt, zahvaljujući kom su značajno unaprijeđeni uslovi za liječenje, njegu i boravak pacijenata u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi.

“Današnja donacija ima poseban značaj i vrijednost jer se uručuje u trenutku kada je cijeli sistem u stanju maksimalne pripravnosti za eventualnu pojavu korona virusa. Zato će i novac koji je opredijelila komapnija Bemax biti iskorišćen za kupovinu medicinske opreme neophodne za liječenje oboljelih od respiratorinih infekcija”, naveli su u Kliničkom centru.

Iz te ustanove zahvalili su menadžmentu kompanije Bemax i pozvali druge privredne subjekte da, u skladu sa mogućnostima, pomognu zdravstveni sistem, kako bi se svi zajedno efikasnije izborili sa izazovima koji nam predstoje.

“Država izdvaja značajna sredstva za kontinuirani razvoj Kliničkog centra Crne Gore, ali svaki doprinos ovakve vrste je dobrodošao”, poručili su iz Kliničkog centra Crne Gore.