GRADIMO CRNU GORU: Kompanija Bemax ostvarila impozantne rezultate u 2021. godini, pogledajte radove koji su u toku | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

GRADIMO CRNU GORU: Kompanija Bemax ostvarila impozantne rezultate u 2021. godini, pogledajte radove koji su u toku

Uprkos uslovima otežanog rada, krize koju je izazvala pandemija koronavirusa, te izostanka tendera od strane države, kompanija Bemax ostvarila je izuzetno dobre rezultate. U 2021. godini oni su imali promet od preko 142 miliona, dok su porez na dobit platili u iznosu od 1.790.437 eura. Kao društveno odgovorna kompanija Bemax doo je u 2021. godini donirala, stipendirala studente i sponzorisala sport i kulturu u iznosu od 3.127.727 eura.

Podaci o prometu i prihodima Bemax doo za 2021. godinu, jasan su pokazatelj uspješnog poslovanja.

Promet: 142.337.475 eura

Dobit prije oporezivanja: 15.460.547 eura

Plaćena porez na dobit: 1.790.437 eura

Neto dobit nakon plaćenog poreza: 14.114.989 eura

Bemax je do sada započete radove završio u roku ili prije predviđenog roka, a u toku su još mnogi poput kompletnog Boka Place – novo urbano naselje u Porto Montenegru, zatim hoteli Falcons Cruiser u Budvi, Luštica bay i još mnogo toga.

Mnogi su faktori uticali na dinamiku radova na auto-putu, ali su svi glavni objekti na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare koje izvodi kompanija Bemax završeni, uključujući i most Smokovac na istoimenoj petlji koji spada u dio naknadnih radova.

BULEVAR OD PODGORICE DO DANILOVGRADA

Kompanija Bemax na bulevaru Podgorica – Danilovgrad, trenutno izvodi radove na ivičnim vijencima postojećeg mosta Matica, završne radove na trasi kao i pripremne radove na izgradnji trotoara na dijelu trase kod Komanskog mosta i kod Europetrol pumpe.

Investitor radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada, dugog oko 15 kilometara, jeste Uprava za saobraćaj, a izvođač radova vrijednih oko 24 miliona eura kompanija Bemax.

Radovi su počeli 6. jula 2020. godine, a predviđeni rok za završetak radova je jul ove godine.

Bemax je šest mjeseci prije roka završio i radove u okviru izgradnje Stambeno-poslovnog kompleksa “Master Quart” u Podgorici.

Ovo je novi koncept koji pomjera granice luksuza u novogradnji i otvara novo poglavlje stanovanja u Crnoj Gori. Ovaj kvart će posjedovati više od 640 stambenih jedinica.

ULAGANJE U DRUŠTVO

Ono što je izuzetno važno pomenuti je da je kao društveno odgovorna kompanija, Bemax doo u 2021. godini donirala, stipendirala studente i sponzorisala sport i kulturu u iznosu od 3.127.727 eura.

Jedna od najvećih donacija ove kompanije je Osnovna škole u Tološima, koja će biti završena za nekoliko mjeseci. Zahvaljujući donaciji familije Ubović i kompanije Bemax, vrijednoj sedam miliona eura, đaci iz ovog dijela grada će 1. septembra krenuti u školu u naselju u kom žive.