Budućnost Bemax kompletirala dominaciju | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Budućnost Bemax kompletirala dominaciju

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax već deceniju je bez prave konkurencije u seniorskoj konkurenciji. Ali,ove sezone podgorički klub dominira u svim uzrasnim kategorijama, a nakon duple krune seniorki, titule prvaka mlađih pionirki i kadetkinja, prvakinje Crne Gore postale su i juniorke ovogo kluba.

Izabranice mladog stručnjaka Radula Raspopovića na finalnom turniru u Podgorici ostvarile su sve tri pobjede, sa koš razlikom +83! Budućnost Bemax deklasirala je Primorje 90:46, zatim je rutinski savladala BKM 53:41, a nakon što je Podogrica prvog dana ostvarila takođe dva trijumfa (protiv BKM 69:51 i Primorja 55:29), bilo je jasno da će dva kluba koju čine djece gotovo jednog tima igrati za trofej. I, u neizvjesnosti osim u prvih pet minuta, gotovo da nije bilo – 73:46.

U utakmici protiv Primorja dominirale su tri igračice – Maja Bigović ubacila je 18, poen manje Jovana Savković, dok je 16 dodala Anastasija Drobnjak. Dvocifrena je bila i Nađa Drobnjak (11), a u listu strijelaca upisale su se još Radonjić (9), Marija Marinković, Nikolina Vukčević i Anastasija Begović po 5, dok je Ivona Đikanović dodala 4. U drugom meču prvog dana protiv BKM Raspopović je ,,promiješao” karte, a jedina dvocifrena bila je Radonjić sa 14. Marinković je dodala 8, Begović 7, Bigović i A. Drobnjak po 6, N. Drobnjak 5, Đikanović 3, Vujošević i N. Vukčević po 2.

U meču za trofej nije bilo mnogo bileme – Budućnost je silovito krenula i dominantno završila posao oko titule. Savković je bila glavna igračica 19 poena, po 12 su ubacile Radonijić i Drobnjak, a poen manje ubacila je Bigović 11. U strijelce su se upisale još N. Vukčević 9, Begović 6 i L. Vukčević po 4.

Drugo mjesto osvojila je Podgorica, a treće Primorje, koje je u meču odluke bilo bolje od Novljanki. Šampionsko slavlje poremetila je neugodna povreda Anastasije Drobnjak. Pehar kapitenki ,,plavih” Zorani Radonjić, kojoj je trofej došao kao rođendanski poklon, uručila je Mirjana Sekulić.