Brojni problemi usporavaju izgradnju bulevara od Podgorice do Danilovgrada | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Brojni problemi usporavaju izgradnju bulevara od Podgorice do Danilovgrada

Izgradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada u završnoj je fazi, ali i dalje postoje imovinsko-pravni, i neki drugi problemi, koji usporavaju radove – kazala je za Televiziju Crne Gore predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović.

Izgradnja bulevara počela je 6. jula 2020. godine, a predviđeni rok za završetak radova je jul ove godine.

– Svi problemi na koje smo naišli već sada usporavaju radove…Međutim mi se nadamo da će problemi biti što prije riješeni i da ćemo mi na zadovoljstvo svih uspješno realizovati još jedan ovako važan infrastrukturni projekat – poručila je Vuksanović, u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Vuksanović je kazala da još uvijek nijesu riješeni svi imovinko-pravni odnosi, što predstavlja jedan od problema u realizaciji tog projekta.

– I nakon više od godinu i po nijesu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi tako da mi ne možemo da izvodimo radove na pojedinim dionicama trase – rekla je Vuksanović.

Ona je saopštila da ti problemi mogu uticati, ali i utiču na krajnji rok završetka radova.

– Imamo i probleme sa priključenjem javne rasvjete na postojeće trafostanice – navela je Vuksanović.

Ističe da sa investitorima imaju odličnu saradnju i da su obaviješteni o svim problemima.

– Rješavanje ovih problema ne zavisi od kompanije Bemax – kazala je Vuksanović.

Navela je da kompanija Bemaks ima dovoljno i mehanizacije i ljudi za izvođenje tih radova.

– Po tom pitanju mi problema nemamo – istakla je Vuksanović.

Investitor radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada, dugog oko 15 kilometara, je Uprava za saobraćaj, a izvođač radova vrijednih oko 24 miliona eura kompanija Bemax.