Bemax uz Lovćen u predstojećoj sezoni | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax uz Lovćen u predstojećoj sezoni

Košarkaški klub Lovćen 1947 i kompanija Bemax potpisali su jednogodišnji sponzorski ugovor koji je predstavljen danas u Prijestonici Cetinje.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan poželio je uspješnu saradnju potpisnicima ugovora, dodajući da potrebe sportskih kolektiva prevazilaze budžetske mogućnosti, te da je zato potrebna pomoć partnera i prijatelja spremnih za ostvarivanje velikih ciljeva.

„Drago mi je da je kompanija Bemax prepoznala kvalitet i rezultate koje Lovćen postiže, postala nova snaga cetinjskih košarkaša i dala im podršku za sportske poduhvate u predstojećoj sezoni. Sponzorski ugovor obezbjeđuje finansijsku podršku klubu koji preko sedam decenija postoji u crnogorskoj košarci ali i još jednoj talentovanoj generaciji košarkaša”, rekao je gradonačelnik Kašćelan.

On je naglasio da Prijestonica Cetinje razvoj sporta pomaže u skladu sa finansijskim mogućnostima.

„Možda nije dovoljno, ali trudićemo se još više i nastaviti da ulažemo u sport. Međutim, i u skromnim uslovima sportisti Cetinja postižu najveće sportske uspjehe zahvaljujući talentu, borbenosti i posvećenosti”, kazao je gradonačelnik.

On je podsjetio da Prijestonica ima uspješu saradnju sa firmom Bemax koja je ozbiljnim partnerskim odnosom pomogla i razvoj infrastrukture grada.

„Uvjeren sam da će saradnja KK Lovćen i firme Bemax biti uspješna na obostrano zadovoljstvo kao i da će uroditi još boljim sportskim rezultatima na ponos Cetinja i države Crne Gore“, poručio je gradonačelnik Kašćelan.

Potpisnici sponzorskog ugovora uvjereni su da će korist od saradnje biti obostrana.

Direktor Košarkaškog kluba Lovćen 1974 Fado Kazamanović kazao da je da se ciljevi kluba i firme Bemax poklapaju, te da imaju identične ideje kako bi trebalo da se razvija tim u budućnosti.

„Klub će se oslanjati na mlade, talentovane, perspektivne igrače koji će svojim upornim radom biti nosioci Lovćena. Smatramo da će to biti budućnost košarke na Cetinju. Zato se zahvaljujem firmi Bemax što vjeruje i podržava sve ono što ljudi u KK Lovćen rade”, kazao je Kazamanović.

Predstavnik Bemax-a Miladin Mijajlović siguran je u uspješnu saradnju sa KK Lovćen i motivisanost mladih košarkaša pred nove takmičarske izazove.

„Zadovoljstvo mi je što firma Bemax ima priliku da doprinese povratku Lovćena i Prijestonice Cetinje na košarkaški vrh u regionu. Siguran sam da ćemo postizati zajedničke uspjehe”, poručio je Mijajlović.

Član Upravnog odbora KK Lovćen 1947 Sreten Mrvaljević saopštio je da ekipa spremna dočekuje nastupe u domaćem šampionatu i regionalnoj ABA 2 ligi.

„Već sjutra veče igramo prvu utakmicu u ABA 2 ligi i nadamo se da će sezona pred nama biti uspješna. Uprava, sponzori, trener, igrači biće na istom zadatku i trudićemo se da ispunimo obaveze kluba i opravdamo očekivanja”, kazao je Mrvaljević.

Trener KK Lovćen Miodrag Kadija, koji se treći put vratio na klupu Cetinjana i to nakon 10 godina, rekao je da je sponzorski ugovor sa firmorm Bemax odlična stvar za klub i da će doprinijeti ostvarivanju dobrih rezultata.

„Daću sve od sebe da pomognem mladom timu da pruži što bolje partije. Moramo mnogo da radimo jer je ove godine liga mnogo jača, ali uz podršku partnera trudićemo se da odigramo najbolje što možemo”, poručio je Kadija.

Regionalna ABA 2 liga počinje sjutra, a KK “Lovćen” će u 18 sati na domaćem terenu ugostiti ekipu Rogaška iz Slovenije.