Bemax prikazao kako teku radovi na izgradnji šetališta uz Moraču i adaptaciji Njegoševog parka | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax prikazao kako teku radovi na izgradnji šetališta uz Moraču i adaptaciji Njegoševog parka

Kompanija Bemax izbacila je juče novi snimak na kojem se vidi kako teku radovi na izgranji šetališta uz rijeku Moraču, kao i radovi na adaptaciji Njegoševog parka.

Prva faza izgradnje šetališta podrazumijeva radove na potezu od Sastavaka do plaže Labud, ukupne dužine oko 400 metara.

Širina staze je 2.40 metara sa tri proširenja u vidu malih trgova, mjesta za okupljanje i odmaranje, a do šetališta su predviđene četiri pristupne tačke (ispod mosta Blaža Jovanovića, iz Njegoševog parka sa pozicije gdje se nalazi česma, pravac Njegošev park – Viseći most i sa plaže Labud).

Kako je saopšteno na sajtu Bemaxa, tokom projektovanja prepoznata su dva glavna motiva u parku – Njegošev spomenik i fontana, kao i vrijedna vegetacija koja će biti sačuvana. U parku je planirana izgradnja paviljona odnosno ljetnjikovca, kao i amfiteatra sa pogledom na Moraču, te adaptacija fontane sa biojezerom. Osim toga planiran je parkovski mobilijar, kao što su parkovske klupe, ljuljaške za odrasle, korpe za otpatke, nova javna rasvjeta, novi hidrosistem i stolovi za stoni tenis”.

Parkovski mobilijar će u potpunosti biti zamijenjen sa 85 novih klupa i 60 korpi za otpatke i biće ugrađene i tri ljuljaške za odrasle.

Podsjetimo, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i izvršni direktor kompanije Bemax Miladin Mijajlović potpisali su krajem jula ugovor i položili kamen temeljac za izgradnju šetališta uz Moraču i uređenje Njegoševog parka. Time je obilježen početak realizacije projekata na koji Podgoričani čekaju već decenijama.

“Ovaj događaj je zbilja poseban za Glavni grad. Nakon dugo godina obilježavamo početak radova na izgradnji prve faze šetališta uz rijeku Moraču i rekonstrukciji Njegoševog parka, na šta su građani ovog grada dugo čekali” kazao je Vuković i zahvalio se kompaniji “Bemax” koja je u značajnom dijelu finansijski podržala realizaciju ovog projekta, kao i partnerima iz Erste banke koji će obezbijediti sredstva za kupovinu urbanog mobilijara”, kazao je Vuković tom prilikom.

Jovana Vuksanović, ispred kompanije “Bemax”, poručila je tada da su ta dva vrijedna projekta donacija kompanije koju predstavlja, te da im posebno zadovoljstvo pričinjava što zajedno sa Glavnim gradom rade na uljepšavanju i razvoju Podgorice.