Bemax ispred rokova: Bulevar Podgorica – Danilovgrad moguće i prije aprila naredne godine | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax ispred rokova: Bulevar Podgorica – Danilovgrad moguće i prije aprila naredne godine

Na budućem 15 kilometara dugom bulevaru sa četiri trake, koji će spajati Podgoricu i Danilovgrad, angažovano je 100 mašina i isto toliko radnika

Radovi na izgradnji bulevara Podgorica – Danilovgrad teku planiranom dinamikom i do sada smo zadovoljni šta smo i koliko uradili, saopšteno je iz kompanije Bemaks, koja je izvođač radova na ovoj dionici. Rekonstrukcija magistralnog puta i izgradnja bulevara je počela u julu prošle godine. Investitor je Uprava za saobraćaj, a ugovorena vrijednost radova je 24 miliona eura.

– Predviđeni rok za završetak radova je jul naredne godine. Trenutno smo ispred predviđene dinamike i nadamo se da ćemo radove završiti prije roka. Međutim, trenutna situacija sa virusom kovid-19 se odražava i na građevinarstvo pa ne možemo biti sigurni šta će biti za nepune dvije godine – kazali su Pobjedi iz Bemaksa i dodali da se radovi izvode u skladu sa pravilima struke.

– Do sada smo radili na iskopu, zamjeni materijala gdje je to neophodno, na nasipu, izgradnji rasponske konstrukcije mostova Komanski i Matica i izradi montažnih nosača za rasponsku konstrukciju mosta Sušica – rekli su iz Bemaksa.
Precizirali smo da je do sada završeno 60 odsto iskopa i nasipa, završena rasponska konstrukcija na Komanskom mostu i Matici, 520 metara potpornih zidova od ukupno ugovorom predviđenih 1,6 kilometara.
Iz Bemaksa su saopštili da je dužina dionice koja je predmet rekonstrukcije 15 kilometara – od Komanskog mosta do kružnog toka na ulazu u Danilovgrad.


– Poprečni presjek saobraćajnice čine četiri saobraćajne trake širine po 3,25 metra, odnosno po dvije za svaki smjer vožnje, razdjelno ostrvo širine 4,5 metara, bankine, berme, obostrani trotoar širine dva metra je projektovan na ulazu u Podgoricu (500 metara) i na ulazu u Danilovgrad (800 metara) – naveli su iz Bemaksa.
Predviđena je izgradnja nove kolovozne konstrukcije, saobraćajne signalizacije, javne rasvjete, potpornih zidova, rekonstrukcija postojećih mostova Mareza, Komanski, Matica i Sušica, izgradnja novih mostova paralelno sa postojećim, propusta na trasi, atmosferske kanalizacije. Na trasi se predviđa i izgradnja autobuskih stajališta i kružnih tokova kod JU Komanski most, skretanja za Ćafu i Baloče, Bandiće, Novo Selo, Jastreb i Strahiniće i za Ćurilac.

Na ovom poslu je angažovano 100 mašina i isto toliko radne snage.