Bemax i ove godine dodijelio 25 stipendija studentima Građevinskog fakulteta | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax i ove godine dodijelio 25 stipendija studentima Građevinskog fakulteta

Kompanija Bemax dodijelila je 25 stipendija studentima specijalističkih studija Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Stipendije se će se isplaćivati 12 mjeseci u iznosu od 200 eura, saopštio je danas prilikom dodjele stipendija izvršni direktor Bemaxa Veselin Kovačević.

Pojasnio je da je obaveza studenata dobitnika stipendija da po završetku studija potpišu ugovor kojim se obavezuju da će pripravnički staž odraditi u ovoj renomiranoj kompaniji.

“Perspektiva ove države i odgovorne kompanije je u mladima. Veliki je intentivni razvoj u građevinarstvu i infrastrukturi. Ovo je šansa da mladi sazriju direktno na poslovima. Ove godine odabrali smo 25 studenata i to je postala tradicija. Na ovaj način pokušavamo da pomognemo studentima i da znaju gdje će da počnu karijeru. U Bemaxu imamo preko 150 inženjera, a oko 120 je mladih koji su potekli iz ove škole. Motivisani su da rade”, naglasio je Kovačević.

Dobitnica stipendije Milena Barović je kazala da je im se pružila velika šansa da nauče nešto o poslu kojim će se baviti u budućnosti.

“Stipendija znači puno i kompanija Bemax nudi najviše da naučim”, rekao je Ilija Raković, dobitnik stipendije.

Veselin Kovačević je najavio da će od sljedeće godine komanija Bemax stipendije dodjeljivati studentima master studija.

Kovačević je podsjetio da su školske 2018/19 dodijelili 26 stipendija, a 2017/18 22 stipendije.