Bemax donirao 800.000 eura za novi park u Tološima: Izgrađeni košarkaški tereni, trim staza i bar, igralište… | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax donirao 800.000 eura za novi park u Tološima: Izgrađeni košarkaški tereni, trim staza i bar, igralište…

Privodi se kraju izgradnja sportsko rekreativnog parka u Tološkoj šumi, u Podgorici, i za sedam-osam dana ta zona će biti otvorena za sve posjetioce i ljubitelje sporta.

Kordinatorka za niskogradnju Jovana Vuksanović je u ime Bemaxa kazala za CdM da izgradnju parka, vrijednog 800.000 eura, donira ta kompanija.

“Kompleks će biti moderan sportsko rekreativni park koji će našim sugrađanima omogućiti više različitih aktivnosti. Na površini od 30.000 kvadrata izgrađena su dva košarkaška terena, trim staza, dvosmjerna biciklistička staza, pješačka staza, stanice za street workout sa spravama za vježbanje, trim bar, igralište za djecu”, nabraja Vuksanović.

Biće postavljene klupe, kante za otpatke, parking za bicikliste i česme.

“Na košarkaškim terenima u toku je postavljanje specijalne profesionalne podloge koja trpi visoke i niske temperature i koja je otporna na vlagu. Takođe, u toku je i postavljanje tartana na trim stazi. Dvosmjerna biciklistička staza je završena i u crvenoj je boji. Pješačka staza je materijalizovana šljunkom adekvatne granulacije”, dodaje Vuksanović.

Kako ističe, u narednim danima biće pejzažno uređen kompleksu okviru kojeg će posijati travu i zasaditi veliki broj novih sadnica biljaka.

“Kompleks je osvijetljen najmodernijom rasvjetom pa je njegovo korišćenje omogućeno nezavisno od doba dana”, navodi lordinatorka za niskogradnju u Bemaxu.

Trim bar je prizeman objekat otvorenog tipa, sa terasom kapaciteta 55 mjesta za sjedjenje i u njemu se neće služiti alkoholna pića.

“Neposredno uz objekat trim bara izgrađen je prostor za najmlađe na kojem će biti postavljena tartan podloga i dječije sprave. Čitav kompleks je ograđen i omogućen je pristup sa pet ulaza, a zainteresovani posjetioci će moći da ga koriste besplatno. Dakle, važno je napomenuti da se ulaz neće naplaćivati za slobodne aktivnosti. Naplata će se vršiti za korišćenje terena u večernjim časovima pod reflektorima i u slučaju organizovanja turnira”, zaključuje Vuksanović.