Bemax će u roku završiti radove na auto-putu Bar-Boljare | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax će u roku završiti radove na auto-putu Bar-Boljare

Kompanija Bemax, kao najveći podizvođač kineske komanije CRBC koja gradi Bar-Boljare, sve ugovorene radove završiće u roku, garantujući kvalitet i sigurnost, saopštio je koordinator za auto-put iz kompanije Bemax Milo Muhadinović.

Prema njegovim riječima Bemax gradi 11 kilometara tunela u prvoj fazi, sedam mostova i dva nadvožnjaka. U ovom trenutku, kaže Muhadinović, završeno je 90 odsto planiranog u izgradnji tunela, 80 odsto u izgradnji mostova i 70, do 75 odsto radova koji se tiču izgradnje same trase.

“Od ukupno 11 kilometara tunela koje smo ugovorili u prvoj fazi, svi su tuneli probijeni i svi su tuneli u završnoj fazi. Što se tiče mostova, ugovorili smo sedam mostova i dva nadvožnajka ukupne dužine 2,6 km i na tri mosta i na dva nadvožnjaka su završeni kompletni radovi na rasponskoj konstrukciji, dok se na ostala četiri mosta radi. Takođe, nekih 70 do 75 odsto radova završeno kada govorimo o trasi. Mi ćemo sve ugovorene radove završiti u roku, a moguće i prije. Kada govorimo o kvalitetu, pridržavamo se svega što je propisano i što nadzor traži. Sigurnost, kvalitet i rok su tri stvari koje su za nas veoma bitne”, zaključio je Muhadinović.