Bemax Arena stavljena na raspolaganje Kliničkom centru | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Bemax Arena stavljena na raspolaganje Kliničkom centru

Od danas su podgoričko sportsko zdanje i sve propratne prostorije Bemax Arene stavljene na raspolaganje Kliničkom centru Crne Gore i Direktoratu za vanredne situacije, koji su nakon pregleda objekta od strane njihovog stručnog tima dali saglasnost za privremenu prenamjenu, saopšteno je CdM-u iz Bemaxa.

Bemax Arena je samo jedan u nizu objekata koji stoje kao opcija, jer su prioriteti trenutni bolnički i karantinski kapaciteti.

“Ovim se pokazuje i ozbiljnost u pripremnim radnjama preventivnih mjera bez obzira na to što pojedini kapaciteti vjerovatno nikada neće ni biti korišteni u ove svrhe”, navode u Bemaxu.

Nakon konsultacija relevantnih za funkcionisanje tog sportskog centra, zvanično je upućena ponuda vodećim odgovornim stručnim institucijama.

“Cilj ove specifične humanitarne ponude je samo jedna u nizu ove kao i srodnih firmi koje pokušavaju da, osim direktne finansijske pomoći, traže i sve druge oblike kojima mogu pomoći u zaštiti gradjana Crne Gore od prijetećeg koronavirusa. Ova odluka je donešena u skladu sa namjerom da je potrebno biti maksimalno fokusiran kako se što prije i što više može pomoći u naporima institucija i građana da se ublaže brojne teške posljedice koje nosi aktuelna opasna situacija”, zaključuju u toj kompaniji.